Lleida inicia els treballs de control de mosquits i altres insectes voladors a la ciutat

Es pretén detectar i monitoritzar amb antelació suficient la presència d’insectes a la via pública amb l’objectiu de poder actuar i minimitzar les molèsties que generen als ciutadans

La Paeria ja ha adjudicat el contracte de control de mosquits i altres insectes voladors amb l’objectiu de portar a terme un programa integral de control que inclogui una diagnosi acurada de la situació actual i un programa d’actuació i avaluació. Amb aquesta iniciativa es pretén detectar, monitoritzar i registrar la presència de mosquits i altres insectes a la via pública amb antelació suficient per actuar i minimitzar les molèsties que causen als veïns i veïnes de Lleida. D’aquesta manera s’evitarà que la seva natural proliferació en èpoques de calor no provoqui alteracions de la salut o un nivell no tolerable de molèsties als ciutadans.

Els insectes voladors sobre els que es farà el control seran mosquits – Cúlex, Aedes, Anopheles-, Simúlids, Quironòmids i, si s’escau, qualsevol altre que es detecti al fer el seguiment i control periòdic i d’incidències i pugui provocar alteració de la salut o grans molèsties. Les actuacions es portaran a terme, principalment, a la via pública i en embornals, conduccions de serveis subterranis, parcs infantils, solars i zones enjardinades municipals de les àrees urbanes i industrials de Lleida, incloent la Mitjana, els polígons industrials i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raïmat.

El control dels mosquits i altres insectes voladors es va iniciar la passada setmana i s’allargarà fins el proper 15 de novembre. El contracte s’ha adjudicat per un import de 14.253,80 euros iva inclòs.