Lleida dobla els ingressos per la taxa turística per l’increment de pernoctacions a la ciutat

Es destinaran a accions de promoció turística, com la participació en fires i l'organització d'activitats

0
329

Turisme de Lleida té previst obtenir enguany uns ingressos d’uns 100.000 euros en concepte de l’Impost sobre les estades en establiments turístics, que recapta la Generalitat als turistes que pernocten a la ciutat. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, ha destacat avui que aquesta xifra suposarà més que duplicar la que es va obtenir per aquest concepte l’any 2017, que va ser d’uns 45.000 euros, gràcies principalment a l’augment de les pernoctacions a la ciutat, que s’ha vist beneficiat per l’obertura de nous establiments, com el Parador del Roser o l’hotel de l’estació. Fins a final d’any no hi haurà disponible el balanç total de pernoctacions, però el regidor ha destacat que durant els mesos de juliol i agost diversos establiments de la ciutat van arribar a nivells d’ocupació d’entre el 90 i el 95%.

L’increment d’ingressos procedents de la taxa turística permetrà, ha afegit Peris, destinar més fons a la promoció turística. Algunes de les accions que es sufraguen per aquesta via són la participació en fires sectorials i l’organització d’activitats en col·laboració amb entitats, com el pròxim Food&Fun o la Festa del Vi, entre d’altres.

El Consell Rector de Turisme de Lleida ha aprovat en la seva reunió d’avui el pressupost de l’ens per a l’any 2019, que ara s’eleva a l’Ajuntament de Lleida per la seva inclusió en el pressupost global del consistori. El pressupost és similar al de l’any anterior i ascendeix a 1.259.000 euros, amb una aportació municipal que es manté en 900.000 euros.

Peris ha exposat les línies de treball del pla d’actuació 2019 de Turisme de Lleida, que les àrees enogastronòmica; el turisme d’esdeveniments, negocis i convencions; el turisme cultural i patrimonial; i la tasca d’acollida de visitants del Centre d’Informació del carrer Major. També s’ha donat compte de l’estat de projectes amb finançament Feder, POCTEFA, que es du a terme junt amb l’àrea de Medi Ambient, i INNO4AGRO, en col·laboració amb la Universitat de Lleida i el Parc Científic de Gardeny.

Pont de Tots Sants

D’altra banda, L’oficina de Turisme de Lleida ha atès 576 persones durant el pont de Tots Sants. Es tracta principalment d’un turisme cultural que s’interessa per conèixer el patrimoni de la ciutat. El dia amb més afluència va ser el divendres 2 de novembre amb 277 visitants. La procedència majoritària ha estat la província de Barcelona, la Comunitat Valenciana, País Basc i Madrid. Pel que fa als visitants estrangers, les procedències més destacades han estat França, Itàlia i els Estats Units.

Durant aquest pont el Castell dels Templers va estar obert dijous, dissabte i diumenge amb una afluència de 124 persones.

FER UN COMENTARI