Lleida celebra la Setmana d’Europa

L’Ajuntament de Lleida ha programat diverses activitats, com la projecció d’una selecció de pel·lícules guardonades als Premis de Cinema Europeus

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat com cada any un seguit d’activitats participatives i divulgatives per celebrar la Setmana d’Europa, coincidint amb la commemoració avui, dia 9 de maig, del Dia d’Europa. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’acte institucional, amb l’himne i la hissada de la bandera europea davant de l’Ajuntament (avinguda de Blondel). Hi han assistit diversos regidors, autoritats locals i representants dels cossos de seguretat a la ciutat.

Entre les propostes d’enguany, hi ha la il·luminació de blau de la façana de la Paeria, la projecció de pel·lícules guardones als Premis de Cinema Europeus o el concurs de dibuix “Què és Europa per a mi?”.L’objectiu és apropar Europa als ciutadans i les ciutadanes i donar a conèixer les seves institucions.

EUROcinema i JO – del 6 al 9 de maig

Lleida, mira el cinema europeu! La 31a edició dels Premis de Cinema Europeu (European Film Awards – EFA) és una mostra de l’aposta de la Unió Europea per una indústria del sector que s’ha convertit en una eina indispensable de coneixement mutu, promoció de la col·laboració entre països i reflex de les realitats i inquietuds d’Europa. Europe Direct Lleida Ha ofert una selecció de les pel·lícules guardonades en l’edició 2018 dels EFA. Els films s’han projectat a l’ScreenBox Funàtic, a les 20 h, amb entrada gratuïta.

Dilluns 6: “Bergman. Su Gran Año” – Premi EFA 2018 al Millor Documental Europeu.

Dimarts 7: “Un Día Más Con Vida” – Premi EFA 2018 al Millor Llargmetratge Europeu d’Animació.

Dimecres 8: “El Capitán” – Premi EFA 2018 al Millor So.

Dijous 9: “La Fuga: Girl in Flight” – Nominada al Premi EFA 2018 del Públic Jove.

Il·luminació de blau la Paeria

La façana de la Paeria de l’avinguda de Blondel s’ha il·luminat de color blau, com la bandera europea, de dilluns a dijous. Aquesta bandera simbolitza tant la Unió Europea com, més àmpliament, la identitat i la unitat d’Europa.

Participació de l’Europe Direct Lleida a la Fira del Treball de la Universitat de Lleida

El centre Europe Direct ha estat present aquest dimecres a la Fira UdL Treball, amb un espai informatiu sobre la UE i les diferents possibilitats de mobilitat en altres països d’Europa, com pràctiques laborals o en institucions europees, voluntariat o la cerca de feina en altres països d’Europa i ajuts a la mobilitat.

Concurs de dibuix ‘Què és Europa per mi?’

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona, en col·laboració amb el centre Europe Direct Lleida, organitza el concurs de dibuix ‘Què és Europa per mi?’ que s’adreça a escolars d’entre 6 i 12 anys matriculats en centres de Catalunya o les Illes Balears.

Els alumnes han de realitzar individualment un dibuix entorn del tema ‘Què és Europa per mi?’, relacionat amb la UE i els seus valors. Els dotze millors treballs seleccionats formaran part del calendari de la Representació de la Comissió Europea de Barcelona del 2020.

Els centres escolars poden participar fins el final de curs (21 de juny) i contactar Europe Direct Lleida (tel. 973700675 / europedirectlleida@paeria.cat) per a la recollida dels dibuixos.

Dia d’Europa

El 9 de maig de 1950, cinc anys després de la fi de la Segona Guerra Mundial, es va proclamar la Declaració Schuman, considerada l’inici de l’actual Unió Europea. Aquell dia, Robert Schuman va pronunciar la declaració en què proposava la creació d’una Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer. La CECA fou la primera d’una sèrie d’institucions supranacionals que es convertirien en el que avui és la Unió Europea.