L’edifici de Mercolleida guanya 1.550 m2 per a oficines amb les obres de rehabilitació

L’espai s’ha modernitzat, amb l’adaptació a criteris d’eficiència energètica, fent-lo accessible i traient la uralita del sostre

Les obres de rehabilitació de l’edifici de Mercolleida estan arribant al seu tram final. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha visitat aquest migdia les instal·lacions que han d’acollir diferents departaments municipals, ubicats ara a l’antiga Audiència, on al setembre es començarà a treballar per reconvertir l’espai en el futur el Museu d’Art de Lleida, l’actual Museu d’Art Jaume Morera. El paer en cap, acompanyat pels tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Rafel Peris, i el conseller delegat de Mercolleida, Francesc Ollé, ha explicat que amb aquesta actuació s’han guanyat 1.550 m2 que s’han distribuït en oficines per a diversos serveis municipals, així com per a empreses, com tradicionalment ha acollit l’entitat.

L’alcalde ha indicat que amb les obres s’ha modernitzat un edifici important de la ciutat, situat estratègicament, amb les dependències de la Llotja, GlobaLleida i Fira de Lleida. Així, a més d’incrementar l’espai útil, s’ha fet accessible, s’ha tret la uralita que cobria el sostre i s’ha adaptat a criteris d’eficiència energètica.

Segons ha assenyalat l’alcalde, al setembre els treballadors municipals que estan ubicats a l’antiga Audiència s’hi podran desplaçar. L’actuació és competència de Mercolleida i la Paeria hi serà en contracte de lloguer.