L’Aventura de la vida tramet a 1.500 infants habilitats per a la vida i hàbits saludables

El programa educatiu de la Paeria, en marxa des de fa 14 anys, s’adreça a centres d’Educació Primària

0
152

El programa municipal Aventura de la Vida ha arribat aquest curs escolar a 1.500 alumnes de 18 centres educatius de la ciutat per promoure habilitats per a la vida i hàbits saludables. El programa ha clos avui una nova edició, amb la representació de l’obra “Casa OBerta” amb l’Aula Municipal de Teatre. L’acte ha tingut lloc a l’Auditori Municipal Enric Granados, amb la participació dels alumnes que han pres part del programa aquest curs.

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans; la gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Divina Farreny; el representant dels SSTT d’Educació a Lleida, Francesc Blanc; el grent de Plusfresc, Rafel Oncins, i la cap del departament de salut i prevenció de Fundesplai, Isabel Matas, han lliurat els diplomes de participació als centres educatius que enguany s’han sumat a la iniciativa.

Les escoles s’han acomiadat amb fotos dels alumnes en el mosaic de colors instal·lat a l’entrada de l’Auditori.

L’Aventura de la vida

És un programa d’educació per a la salut que duu a terme la Regidoria de Politiques per als Drets de les Persones des de fa 14 anys i que s’adreça als centres d’Educació Primària de Lleida. El programa “L’Aventura de la vida” està basat en dos eixos:

-les habilitats per a la vida (respecte envers els altres i un mateix, gestió de les emocions, prendre decisions, etc.).

-els hàbits saludables (descans i activitat, alimentació, higiene, prevenció en el consum tabac, etc.)

És un programa àmpli que s’ha anat consolidant al llarg del temps i que ha anat creixent amb la incorporació de noves accions i propostes, com el Secret dels Floppis, els esmorzars saludables o la gimcana “Viu la discapacitat”.

Casa Oberta

El projecte educatiu Casa OBerta treballa valors com la compassió, la cura, la responsabilitat social o la perspectiva de gènere. L’objectiu és donar eines per treballar amb els nens i nenes de 3r i 4t de Primària aquests valors per millorar les relacions amb els altres, l’entorn i un mateix. També s’adreça a professorat i famílies per reflexionar situacions reals quotidianes, a través del teatre i del debat a l’aula i a l’entorn familiar. L’obra, amb el mateix nom que el projecte, s’ha desenvolupat amb l’Aula Municipal de Teatre de Lleida.

FER UN COMENTARI