L’Associació Antisida de Lleida consciencia sobre el VIH

En el Dia Mundial de la Lluita contra el Sida, l'entitat posa l’èmfasi en la necessitat d’incorporar la perspectiva basada en els drets humans

L’Associació Antisida de Lleida ha organitzat avui diversos actes per sensibilitzar i conscienciar sobre la prevenció del VIH/sida amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la malaltia. L’acte central que ha tingut lloc a la plaça Paeria amb la lectura del manifest, ha anat a càrrec del president de l’associació, Joan Fibla.

Tot seguit els participants en l’acte, entre els quals hi havia representants dels diversos grups polítics al consistori, així com la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas; el director de Benestar i Família a Lleida, Joan Santacana, i la subdelegada del Govern, Inma Manso, han desplegat el llaç humà #LlaçosPerLaSida.

El lema del manifest, escollit per les 23 entitats catalanes que formem part del Comitè 1r de Desembre és, VIH/sida una qüestió de drets. Pacte social Ja!, que enguany posa l’èmfasi en la necessitat d’incorporar la perspectiva basada en drets humans en l’abordatge social i polític de la infecció en ple segle XXI. Es vol reivindicar l’equitat, la diversitat, la llibertat, la intimitat, la informació, l’autonomia, la salut i el plaer com a premisses fonamentals per lluitar contra el VIH i l’estigma relacionat.