L’alcalde Ros rep a la Paeria al cònsol general de França a Barcelona

El paer en cap ha explicat a Cyril Piquemal i al cònsol honorari de França a Lleida, Bernard de Miguel, els actes commemoratius de l’Any Ricard Viñes i de la Petite Galerie

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut a la Paeria el cònsol general de França a Barcelona, Cyril Piquemal, i al consol honorari de França a Lleida, Bernard de Miguel. El paer en cap ha explicat els actes que Lleida ha preparat per l’Any Ricard Viñes, per commemorar el 75è aniversari de la mort d’aquest lleidatà il·lustre i músic reconegut internacionalment. La programació prevista reforça els vincles de l’artista amb la ciutat amb exposicions, conferències i la recuperació de cartells de les seves actuacions a l’època, alguns dels quals s’han pogut veure durant la visita.

Entre altres, destaca el Concurs Internacional de Piano que duu el nom del músic lleidatà, que enguany celebra la 23a edició del 26 al 30 de juny, amb 86 participants de més de 30 països L’alcalde ha assenyat que amb l’Any Ricard Viñes es mostra l’aposta de la ciutat per la cultura musical, com s’ha fet també amb Enric Granados.

En el marc d’aquesta visita, l’alcalde, acompanyat dels tinents d’alcalde Montse Parra i Rafael Peris, ha explicat que aquest 2018 es commemora alhora el 50è aniversari de la Petite Galerie, fundada per la secció local de l’Alliance Française, encapçalada pel seu director Jaume Magre, i els pintors Àngel Jové i Albert Coma Estadella.

El cònsol general ha signat al Llibre d’Or de la Paeria i després s’ha visitat el Saló de Sessions. Els regidors Paco Cerdà, Ángeles Ribes i Joan Vilella han assistit a la recepció, juntament amb la directora de l’Auditori Municipal Enric Granados, Puri Terrado, i el musicòleg, Màrius Bernadó, que s’han encarregat de la programació de l’Any Viñes.