L’alcalde Pueyo valora el compromís de les entitats veïnals i les cases regionals amb la societat

I destaca que, amb el seu caliu humà, es transformen en espais de solidaritat, cooperació i d’ajuda entre les persones

Imatge de les entitats veïnals. CEDIDA

Les entitats veïnals i les cases regionals de Lleida han signat avui els convenis d’ajuts que reben de l’Ajuntament de Lleida per a projectes de diferents àmbits. La signatura s’ha rubricat en un acte celebrat a Mercolleida, amb la presència del paer en cap, Miquel Pueyo, i de la regidora de Participació, Elena Ferre. L’alcalde ha destacat que aquestes entitats són el motor d’una gran xarxa de relació humana i ha valorat el seu compromís amb la societat de Lleida, ja que el caliu humà que ofereixen fa que es transformin en espais de solidaritat, de cooperació i d’ajuda entre les persones. Pueyo s’ha referit al llibre sobre la història de les associacions de veïns que es presenta aquesta setmana en què es recullen histèries, entrevistes i descripcions de persones que han participat activament en el teixit associatiu de la ciutat i que han contribuït a la identificació d’una ciutat, a les seves arrels i en la construcció de la memòria.

L’alcalde ha recordat que el govern de la Paeria està treballant per crear el Consell de Ciutat, que es constituirà després que s’hagin posat en marxa els Consells Territorials de cada barri. Segons ha dit, serà el màxim òrgan consultiu i de representació de la ciutat que pretén donar resposta a la major demanda de participació ciutadana.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró, i el de la Federació de Cases i Centres Regionals, Cosme García, així com els representants d eles diferents entitats que conformen les dues federacions, han signat les convenis, que per a aquest 2019 han tingut una dotació econòmica de 128.888 euros per als 43 projectes presentats per ambdues (que corresponen a 115.628 euros per a 35 projectes de les AV i 13.259 € per a 8 de les cases regionals). Aquests ajuts es tramiten com a subvencions nominatives. Després, les entitats poden optar amb els seus projectes a ajudes competitives.

L’acte ha comptat amb l’actuació musical a càrrec del conjunt Serrateixans. El tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors Ignasi Amor, Cristina Morón, José Luis Osorio i Xavi Palau han assistit també a la signatura.