L’alcalde Miquel Pueyo diu que la Coral Shalom “construeix ciutat i ciutadania a través de la música”

El paer en cap clou la 14a edició del Festival Internacional Musiquem Lleida! a l’Auditori Municipal Enric Granados

0
141

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha agraït la tasca de la Coral Shalom “per la seva empenta com a entitat cívica en organitzar un esdeveniment tan potent com el Musiquem Lleida!”. Un agraïment que ha personalitzat especialment en la figura de Carme Valls, la directora de la coral i del festival, “per ser el motor d’una entitat coral, que construeix ciutat i ciutadania a través de la música”.

El paer en cap ha fet aquestes manifestacions en l’acte de cloenda de la 14a edició del Festival Internacional Musiquem Lleida, que ha tingut lloc aquesta tarda a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Miquel Pueyo ha assenyalat la qualitat global del programa d’aquesta edició, “que reflecteix molt bé el treball esmerçat per definir una cita, que ens ha permès gaudir d’una sèrie d’actuacions, que difícilment podríem veure a Lleida al marge d’aquest festival”.

L’alcalde ha destacat una altra virtut del Musiquem Lleida!, la seva dimensió pública i popular, “que s’apodera pacíficament i de forma creativa d’espais de la ciutat, alguns dels quals no s’havien concebut per escoltar música, la qual cosa aporta a aquestes places i carrers una màgia especial”.

El paer en cap també s’ha enorgullit que el concert de cloenda a l’Auditori servís d’estrena europea de l’obra ‘Isaïes’, del compositor nord-americà Stephen Anderson. “És un orgull que Lleida sigui la primera ciutat europea on es presenta aquest oratori en set moviments, escrit per a cor, solista, orquestra de corda i piano”, ha dit. Tall de veu M. Pueyo

Pueyo també ha destacat la resta del repertori del concert, l’Adagio per a Cordes, de Samuel Barber i una peça per a piano i orquestra –‘Papallona’-, composta pel director de la Coral Shalom, Robert Faltus.

A més de l’alcalde, també han assistit al concert de cloenda del Musiquem Lleida! el tinent d’alcalde Jaume Rutllant i els regidors Ignasi Amor, Marta Gispert, Cristina Morón, Ángeles Ribes i Xavier Palau.

FER UN COMENTARI