L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, proposarà la Medalla de la Paeria al mèrit esportiu a títol pòstum a Dani Rodrigo

El paer en cap ha assistit a la presentació del documental dedicat a la gesta de l’equip infantil femení de futbol de l’AEM i ha reivindicat més reconeixement per a les dones esportistes

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat aquest divendres que proposarà la concessió de la Medalla de la Paeria al Mèrit Esportiu a títol pòstum a Dani Rodrigo, l’entrenador de l’equip infantil femení de l’AEM que va fer història en ser el primer conjunt de noies que es proclamava guanyador d’una lliga masculina. Rodrigo va morir l’agost passat víctima d’una malatia. El paer en cap ha fet públic aquest homenatge en la presentació del documental “Tírala alta”, dedicat a la gesta de l’equip, i on també ha reivindicat “el reconeixement social que les dones esportistes mereixen i que encara, en ple segle XXI, no tenen”.

Larrosa ha destacat la contribució de l’AEM a l’esport femení a la ciutat: “a Lleida tenim unes 2.500 nenes que practiquen algun esport de categoria base cosa que fan possible clubs com l’AEM, que entenen l’esport com una eina més per educar els nostres fills i filles, que entenen que l’esport ens fa millor persones i que no fan distincions entre ells i elles. Aquest és el camí”.

Juntament amb el paer en cap, a la presentació han assistit el president de l’AEM, Sergio González; la consellera de la Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi; la presidenta del Consejo Superior de Deportes, María José Rienda; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i el president de l’Associació Espanyola contra el Càncer a Lleida, Eduard Serrano. L’acte s’ha celebrat a La Llotja.