L'Ajuntament de Lleida presenta noves mesures i destaca la solidaritat de la ciutadania

Imatge d'arxiu de Pueyo en una Roda de Premsa. AJUNTAMENT DE LLEIDA.

L’Ajuntament de Lleida ha ampliat les mesures per fer front a la pandèmia del coronavirus. Miquel Pueyo, paer en cap, ha comparegut en roda de premsa a través del canal de Youtube de la Paeria i ha afirmat que “Lleida està preparada per afrontar la pandèmia” i ha destacat que “la majoria de la ciutadania de Lleida està complint amb la demanda que tothom es quedi a casa” i ha manifestat que “hem de ser capaços de poder posar-nos en la pell dels altres i hem de poder gestionar-ho amb solidaritat”.

Pueyo ha anunciat que “s’està precintant parcs, jardins i zones esportives, tenint en compte que s’ha prohibit tot aquell desplaçament que no sigui per necessitats bàsiques o per anar a treballar”. L’Ajuntament de Lleida posarà en disposició díptics en diferents llengües per facilitar la informació a totes les persones. A més a més, ha demanat que “les empreses segueixin les recomanacions tal com també ho està fent la Paeria”.

A partir d’avui tanquen l’Oficina Municiapal d’Atenció Ciutadana (OMAC) i l’Oficina de Gestió i Atenció  (OGAT), l’oficina local d’habitatge i, també, l’atenció al públic presencial a totes les oficines de la ciutat, també a Sucs i Raimat. Es podrà contactar amb aquestes oficines a través de telèfon.

L’alcalde ha agraït la tasca de la Guàrdia Urbana i ha destacat que ha fet un total de 153 requeriments a locals que, malgrat la prohibició, continuaven oberts, davant d’aquesta situació Pueyo ha catalogat aquesta actitud d'”inacceptable i serà reprimida amb la rotunditat necessària”, afegint que “s’han obert 4 actes a locals que havien ignorat aquest procediment inicialment”.

Pueyo també ha volgut agrair les mostres de solidaritat de les campanyes per ajudar a aquelles persones que més ho necessiten, però ha informat que s’ha d’ordenar i garantir la seguretat de totes les persones que hi participin i s’han obert canals perquè es pugui ser voluntari d’aquesta manera.

Pel que fa a les obres municipals, l’oficina d’urbanisme ha decidit parar totes les obres davant la impossibilitat de poder treballar amb les condicions indicades. Amb relació als mercats, l’Ajuntament està mirant de fer més mercats ambulants respectant les mesures de salut, el dimarts.

En matèria de serveis socials, l’Ajuntament garantirà aliments a aquelles persones que tenen beques menjador i s’intensificarà el seguiment d’aquelles persones gran que estan en confinament. El refugi iglú s’està traslladant aquest matí des del carrer Companyia fins al pavelló Agnès Gregori, al que l’alcalde ha destacat que “s’ha de donar allotjament a aquelles persones que ho necessitin i el pavelló garanteix les distàncies de seguretat”.

Pueyo ha recordat que “la Paeria ha posat en marxa diferents canals telemàtics per informar i estar en contacte amb la ciutadania, a través de webs i, també, a través de l’aplicació Telegram”. A més a més, la Guàrdia Urbana està fent intervencions informatives a aquelles persones que s’estaven “saltant” l’ordre de confinament, ha afirmat l’alcalde.

Totes aquestes mesures se sumen a les ja anunciades en dies anteriors i s’aniran seguint les recomanacions i mesures pertinents diàriament i, si s’escau, s’aniran ampliant.

Podeu veure tota la compareixença de premsa en el següent vídeo: