L’Ajuntament de Lleida deixarà de publicar la revista en paper ‘La Paeria’

Una decisió que enllaça amb la defensa d’una gestió més ecològica i sostenible dels recursos, que defensa el nou equip de govern

Portada d'un dels darrers números de la revista 'La Paeria'. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Lleida deixarà de publicar la revista en paper ‘La Paeria’, després de 30 anys d’existència, en considerar que la seva funció ha esdevingut en la d’un instrument de propaganda del govern, segons ha anunciat l’alcalde Miquel Pueyo.

Amb aquesta decisió, a més de corregir aquesta disfunció, l’Ajuntament de Lleida s’estalviarà al voltant de 88.000 euros, preu pel qual s’havia contractat l’edició, impressió i distribució dels darrers onze números a una agència de comunicació externa.

L’alcalde ha assenyalat que, des que són al capdavant de la Paeria, estan eliminant totes les despeses supèrflues que s’han trobat de l’anterior mandat. Una d’elles és la revista mensual en paper, ja que no respon als interessos dels ciutadans i ciutadanes i s’ha quedat desfasada, davant la nova política comunicativa institucional, més directa i interactiva, que es vol impulsar en l’àmbit municipal, on les noves tecnologies i les xarxes socials estan cridades a tenir major protagonisme, que no els sistemes de difusió tradicionals.

“El discurs d’una institució com la Paeria no pot ser el discurs del partit polític que ha guanyat les eleccions. Una institució com la Paeria ha de ser símbol i actor de la sobirania popular i del servei públic, i no d’una determinada opció partidista. La comunicació institucional ha de ser ètica, útil, i s’ha de limitar a divulgar informacions d’interès ciutadà i a promoure valors i actituds cíviques. Aquesta és la meva opció, aquesta és l’opció del govern municipal sorgit del Pacte de Sant Joan”, ha dit el paer en cap.

Al mateix temps, en prendre aquesta decisió, el Govern municipal contribueix a la defensa d’una gestió més ecològica i sostenible dels recursos naturals, ja que en la seva mesura no contribueix a la desforestació, en renunciar a l’ús del paper.