L’aerport de Lleida-Alguaire inicia la temporada d’hivern amb el primer avió procedent de Londres

Amb aquest vol comencen les connexions amb el Regne Unit i a partir del primer diumenge de febrer s’hi afegiran els avions provinents de Suècia

L’aeroport de Lleida-Alguaire ha rebut aquest diumenge el primer avió que enceta la temporada d’hivern. És un vol de la companyia Neilson procedent de Londres Gatwick que ha arribat a les 9.20 h amb 113 passatgers i marxarà buit. Amb aquest primer avió comencen les connexions amb el Regne Unit i, a partir del primer diumenge de febrer, s’hi afegiran els avions provinents de Suècia. En total, la programació d’hivern preveu que es realitzin a l’aeroport 192 operacions, que se sumaran les 72 operacions dels vols regulars que rep la instal·lació lleidatana tot l’any. En un comunicat, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha manifestat que aquesta temporada “ha de ser la de la consolidació de l’aeroport de Lleida-Alguaire com a punt estratègic de captació de turisme de muntanya”.
El gruix de la temporada d’hivern, però, començarà diumenge vinent, dia 23, quan ja arribaran els cinc avions de Neilson procedents de Londres Gatwick, Londres Stansted, Manchester, Bristol i Birmingham.

A partir de llavors, la companyia portarà aquests cinc vols cada diumenge amb passatgers procedents del Regne Unit. Els de Bristol i Birmingham acabaran el 24 de març i la resta ho faran el 14 d’abril. Els avions que porta la companyia Neilson són de 220 passatgers els que procedeixen de Manchester i Londres Gatwick, de 180 els que vénen de Londres Stansted i de 78 els de Birmingham i Bristol.

Al febrer arriben passatgers de Suècia

A partir del mes de febrer, concretament el diumenge 3, se sumarà la companyia Quality Travel, amb l’arribada d’un avió procedent de Kalmar (Suècia). I a partir del 17 d’aquell mes i fins al 24 de març, n’arribaran dos, de la mateixa companyia, amb passatgers procedents de diferents ciutats de Suècia: Linköping, Kalmar, Goteborg, Växjö, Estocolm, Malmö i Jönköping.
Els avions que porta Quality Travel són de 180 passatgers.

Tant Neilson com Quality Travel són companyies que venen als seus clients paquets de viatge d’esquí durant una setmana. Neilson ofereix als seus clients la possibilitat d’estar-se a la Val d’Aran i aquest any, com a novetat, Quality Travel també ofereix aquesta possibilitat a tots els passatgers.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha manifestat en un comunicat que aquesta temporada “ha de ser la de la consolidació de l’aeroport de Lleida-Alguaire com a punt estratègic de captació de visitants del turisme de muntanya al nostre territori”. Gavín ha posat en valor la consolidació de les destinacions de la Val d’Aran per als turistes anglesos “i la incorporació ara dels suecs confirma la bona acceptació del nostre producte turístic”.

Vols fins a l’abril

Aquest any la temporada d’hivern s’allargarà durant 18 caps de setmana perquè els vols de Manchester, Londres Gatwick i Londres Stansted es realitzaran fins al 14 d’abril.