L’ABP del Segrià, les Garrigues i el Pla d’Urgell; l’àrea on es denuncien més agressions sexuals

Lleida també destaca pel que fa referència a delictes de lesions i amenaces entre d'altres

Imatge del mapa interactiu on es mostra les àrees amb més denuncies per agressió sexual aquest 2019. Foto: ICGC

L’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Segrià, Les Garrigues i el Pla d’Urgell és una de les àrees on hi ha més casos d’agressió sexual segons dades dels Mossos d’Esquadra. Aquesta informació es troba publicada al nou mapa interactiu que han dissenyat els Mossos d’Esquadra i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

El mapa interactiu es va presentar ahir i mostra totes les dades referents a diferents tipus de delictes ordenats pel títol del Codi Penal i el tipus de fet. Es preveu que es pugui anar actualitzant trimestralment per poder oferir les dades més actualitzades possibles.

L’ABP del Segrià, Les Garrigues i el Pla d’Urgell és una de les àrees que mostra el mapa on hi ha més delictes d’agressió i abús sexual. Aquesta àrea també destaca pel que fa a delictes de lesions (dins del títol del Codi Penal de les lesions) i també d’amenaces (dins del títol del codi penal “Delictes contra la llibertat”) entre d’altres.

Més endavant el mapa permetrà poder consultar les dades dels municipis amb més de 50.000 habitants i es preveu que es pugui arribar a consultar dades de municipis de més de 20.000 habitants. També es preveu poder acotar més les variants d’un mateix delicte. El mapa interactiu el podeu trobar a la pàgina web de l’ICGC.