La UdL pagarà als contractats predoctorals l’increment salarial previst a l’EPIF

0
454

El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha acordat avui pagar al personal contractat predoctoral l’increment retributiu previst al Reial Decret 103/2019 pel qual es va aprovar l’Estatut del personal investigador predoctoral en formació (EPIF). Aquesta mesura afecta 144 investigadores i investigadors de la UdL i es farà efectiu a la nòmina del mes de juny amb efectes del 16 de març de 2019. L’aplicació d’aquest Reial Decret, que preveu una retribució bruta anual mínima de 16.127,59 € els dos primers anys de contracte, suposarà per a la Universitat una inversió anual de 201.600 €.

Aquesta millora salarial afecta tots els contractes d’investigadors en formació vigents, sigui quina sigui la institució finançadora i malgrat que aquesta no aporti a la UdL el finançament complementari necessari, com és el cas dels contractes finançats pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats o sufragats per la Generalitat, que ja han manifestat la seua negativa a aportar aquest finançament complementari. En aquest sentit, la UdL “valorarà iniciar les accions legals oportunes per reclamar aquests imports a ambdós institucions”.

Representants del personal contractat predoctoral han assistit avui al Consell de govern per reclamar també que els seus contractes passin de 3 a 4 quatre anys. El rector Jaume Puy s’ha refermat a esperar que la Generalitat es pronuncii sobre aquest tema per al conjunt de les universitats catalanes.

D’altra banda, en reconeixement a la trajectòria acadèmica i de servei a la UdL dels dos primers rectors de l’etapa contemporània de la Universitat de Lleida, Jaume Porta i Joan Viñas, dos espais universitaris duran els seus noms, ha informat el rector al Consell de Govern. Així, la Biblioteca del campus de Cappont, ideada i construïda durant el mandat de Jaume Porta (1993-2003) durà el seu nom, mentre que l’Aula magna de Ciències de la Salut, ubicada a l’edifici de la Facultat de Medicina, s’anomenarà Joan Viñas. El catedràtic de Cirurgia, rector entre 2003 i 2011, va ser degà d’aquest centre del 1995 al 2001. Ambdós reconeixements tindran lloc el proper curs acadèmic.

El rector també ha informat de l’obertura d’expedients disciplinaris a dos professors de la UdL arran de les denúncies d’alguns estudiants per actituds o comentaris sexistes i discriminatoris.

Finalment, avui s’ha donat llum verda als premis extraordinaris de Grau i Màster del curs 2017/18. En total es guardonen 60 persones: 25 graduats (16 dones i 9 homes), i 35 màsters (22 dones i 13 homes).

FER UN COMENTARI