La Paeria reforma el carrer Arboló dels Magraners amb nou clavegueram, pavimentació i plantes arbustives

El paer en cap, Fèlix Larrosa, remarca que s’avança en la recuperació de les zones antigues dels barris i que l’actuació a Arboló segueix el model d’altres carrers a Magraners, com Sant Francesc Xavier o Santa Fe

La Paeria ha iniciat la remodelació del carrer Arboló, al barri de Magraners. Les obres seguiran el mateix esquema que ja s’ha aplicat en la millora del carrer Sant Francesc Xavier, situat en la mateixa zona del barri, paral·lel a Arboló, o al carrer de Santa Fe. El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat d’una representació dels veïns i les veïnes ha visitat el carrer on s’actua i ha explicat que els treballs consisteixen en la renovació de la xarxa de clavegueram i aigua i que incorporen altres tasques complementàries en l’enllumenat. A més, s’aprofita per millorar l’accessibilitat i el paviment del carrer.

L’alcalde ha incidit en què s’avança en la recuperació de les zones antigues dels barris per donar una millor qualitat urbana i qualitat de vida als seus veïns i veïnes. Alhora, es resolen algunes mancances com temes d’accessibilitat o la implantació de zones verdes, amb més arbres i plantes a la ciutat. Tall de veu F. Larrosa

En concret, l’actuació comporta la renovació de 65 metres lineals de canonades d’aigua potable i de 55 metres més de la xarxa de clavegueram. La remodelació de la secció del carrer permetrà també adaptar el traçat a les cotes d’accés de cadascun dels habitatges, deixant la calçada i les voreres a un mateix nivell i amb el mateix paviment, formant una plataforma única. D’aquesta manera, el projecte converteix aquest vial en un carrer de prioritat invertida, on els vianants tenen preferència de pas respecte als vehicles, que tindran un ús restringit només per a guals, càrrega i descàrrega dels veïns i aparcament adaptat. Així mateix, es contempla la formació de dos parterres amb plantació d’espècies arbustives. El termini d’execució de l’obra és de 4 mesos i el pressupost ascendeix a 149.792,74€.

Visita al Centre de Dia de Magraners

El paer en cap ha visitat també el Centre de Dia de Magraners i amb el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, han saludat les persones usuàries del servei. Larrosa ha conegut el funcionament del centre de la mà de la directora, Verònica Sevilla, així com les inquietuds o necessitats que aquest col·lectiu per tenir-les en compte en el programa municipal d’actuacions.

El Centre de Dia de Magraners ofereix servei d’atenció a les persones grans que complementa l’atenció pròpia de l’entorn familiar, fet que suposa un respir per als seus cuidadors i familiars. El centre disposa de 30 places, de les quals 20 són concertades pel Departament de Treball, Afers Socials i Família.

Entre altres, el centre inclou servei de: menjador i cuina, sales d’estimulació cognitiva i fisioteràpia, infermeria, podologia, perruqueria, dutxes i sales polivalents. També té servei de menjador per a persones grans del barri sense que calgui tenir el reconeixement de dependència per accedir-hi. L’empresa Residom Fundació gestiona el centre.