La Paeria organitza una jornada sobre l’ètica en l’organització i els valors dels professionals

L’objectiu és reflexionar entorn les qüestions ètiques que influeixen en la pràctica diària de l’equip que atén l’àmbit social, per oferir un millor servei a la ciutadania

Dr. en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Francesc Torralba | Facebook: Francesc Torralba

L’Ajuntament de Lleida ha organitzat una jornada sobre ètica en l’organització que es farà aquest dimarts, 19 de març, al Centre Cívic de Balàfia. La Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones ha impulsat aquesta iniciativa de treball intern sota el títol “L’ètica en l’organització” per reflexionar entorn als principis normatius, dels quals deriven uns deures i unes obligacions, i la seva influència en la pràctica professional. L’objectiu és oferir un millor servei social a la ciutadania i millorar aspectes dins l’organització.

Els canvis socials i legislatius, les societats multiculturals o la complexitat de conjugar l’ètica i els valors professionals fan important trobar un espai per poder-hi treballar. La jornada compta amb la col·laboració de la Dra. en Filosofia i professora d’Ètica a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Esther Busquets. Entre altres, assessora diversos comitès d’ètica de Catalunya i és formadora dels grups d’ERESS de la Paeria (espais de reflexió en ètica en serveis socials).

El programa s’obrirà amb la conferència “L’ètica en l’organització” a càrrec del Dr. en Filosofia per la Universitat de Barcelona, Francesc Torralba, qui també és catedràtic acreditat per la Universitat Ramon Llull i imparteix cursos i seminaris arreu del territori espanyol i americà. A continuació es farà un col·loqui entre els doctors/es Torralba i Busquets. Per acabar es farà una dinàmica World Cafè, en què es fomentarà la participació i el debat de les persones assistents entorn a l’eix de la jornada. 81 professionals de la Regidoria assistiran a la jornada.