La Paeria millora els recursos disponibles per les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha signat amb els alcaldes pedanis de les dues poblacions els nous convenis de relació amb l'Ajuntament de Lleida, que actualitzen els del 1998

0
135
Circ Raluy Legacy 728×90

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, i els alcaldes pedanis de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Sucs i Raimat, Guillem Boneu i Eva Horcajada, han signat avui els convenis reguladors de les relacions econòmiques i administratives entre la Paeria i aquestes dues poblacions, que formen part de la ciutat de Lleida. El text, que substitueix el signat l’any 1998, incorpora una actualització dels recursos econòmics que l’Ajuntament de Lleida cedeix a Sucs i Raimat i també dels serveis que li presta, ha explicat el paer en cap.

“Hem avançat en una signatura que hi havia pendent, que té com a objectiu recuperar la capacitat de treball de les EMD i a més garantir la dotació econòmica i dels serveis que necessiten aquestes dues poblacions”, ha afirmat Larrosa, que ha qualificat l’acord com a “una eina de progrés i de futur” per a Sucs i Raimat. A més, ha agraït la col·laboració dels alcaldes pedanis i dels seus equips, així com del personal de les diferents regidories implicades.

El conveni amplia progressivament els recursos que reben Sucs i Raimat per fer front a l’administració del dia a dia de les seves poblacions, tenint en compte el nombre d’habitants. En el cas de Sucs, l’aportació de la Paeria passarà de 177.859 euros l’any 2019 a 217.099 euros l’any 2022. Pel que fa a Raimat, passarà de rebre 121.932 euros aquest any a 148.834 el 2022, també de forma progressiva. Larrosa ha destacat també que la Paeria assumirà altres aspectes gràcies a aquest pacte com la titularitat del cementiri de Raimat, el cost de la neteja del Parc del Vilot i una dotació per millorar el manteniment dels camins propis de Sucs.

L’alcalde pedani de Sucs, Guillem Boneu, ha agraït la voluntat i el compromís del govern per tirar endavant aquest acord, que ha qualificat de punt de partida “per treballar pel futur”. Per la seva banda, Eva Horcajada, alcaldessa pedània de Raimat, ha recordat que feia molts anys que calia fer aquesta revisió dels convenis i ha agraït la feina per poder arribar a un acord a totes les persones implicades. L’acte ha comptat també amb la participació del tinent d’alcalde Joan Gómez.

FER UN COMENTARI