La Paeria incorpora 6 vehicles elèctrics al seu parc mòbil

Inverteix prop de 65.000 euros en 2 turismes i 4 bicicletes que han començat a circular aquest febrer i que pot utilitzar qualsevol treballador/a municipal que el necessiti per a les seves tasques laborals.

L’Ajuntament de Lleida ha incorporat 6 vehicles elèctrics al seu parc mòbil, adquisició que reforça l’aposta municipal perquè la ciutat esdevingui cada vegada més sostenible i amable. En concret, són 2 turismes i 4 bicicletes, que s’han posat en marxa aquest mes de febrer i que s’inclouran a la borsa de vehicles perquè qualsevol treballador/a de la Paeria en pugui fer ús per realitzar les seves tasques laborals. D’aquesta manera, sense estar assignats a cap departament, s’optimitzen els recursos disponibles, ja que diverses persones poden usar un mateix vehicle al dia. La inversió ha estat de 64.669 euros (59.263 pels dos turismes i 5.406 per les bicicletes).

Aquests turismes s’afegeixen a la flota de vehicles híbrids amb què ja circula la Paeria, tenint en compte que Ilnet ja treballa també amb 6 vehicles de neteja que són elèctrics. La compra de mitjans de transport d’aquest tipus complementa el model energètic que es vol promoure a la ciutat amb una mobilitat que redueixi la contaminació atmosfèrica i acústica i el consum d’energia fòssil.

Els dos nous turismes elèctrics (Nissan Leaf 40 KWH) tenen avantatges importants respecte als de combustió, donat que no generen cap gas contaminant mentre funcionen, tenen menys avaries mecàniques, són de manteniment més fàcil, el consum de combustible és nul i el cost de càrrega és molt baix (aprox. 1 € cada 100 km.).

La Junta de Govern Local ja aprovar al juny de 2018 l’adhesió de l’Ajuntament de Lleida a l’acord marc de mobilitat sostenible amb destinació a les Entitats Locals de Catalunya de l’associació catalana de municipis (ACM) per l’adquisició d’aquests 2 vehicles elèctrics.

Els treballadors/es municipals podran utilitzar les bicicletes, que estaran a la borsa de vehicles, per traslladar-se per la ciutat i fer qualsevol servei que ho permeti o per moure’s entre edificis municipals que estiguin allunyats entre si. El desplaçament és de zero emissions i la càrrega de la bicicleta té un cost molt baix.

La Paeria compta amb dos turismes amb tecnologia híbrida (1 Toyota Auris i 1 Toyota Prius), per a ús dels diferents serveis de l’Ajuntament, i la Guàrdia Urbana en disposa de tres (1 Toyota Auris, 1 Toyota Prius, 1 Kia Niro). Alhora, Ilnet treballa amb 1 híbrid i 8 de baixa combustió –a més dels 6 elèctrics ja esmentats- i Autobusos de Lleida disposa de 13 vehicles híbrids (10 Volvo i 3 Vectia), el que representa una tercera part dels busos urbans.

L’Ajuntament ha fet diverses accions que contribueixen a la revolució verda amb què està compromesa. La marca “Lleida en verd” visibilitza aquesta conscienciació, ja sigui en la retolació de vehicles, en els programes d’estalvi energètic que la Paeria a través de l’àrea de Sostenibilitat o en la inversió en polítiques actives entorn al medi ambient. L’objectiu és reduir les emissions de CO2 a la ciutat, estalviar en energia i diners.