Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

La Paeria forma adolescents en la prevenció d’actituds sexistes

Avatar photo

El programa “Tractem-nos bé” ha organitzat 45 tallers en deu centres de Secundària per fomentar el bon tracte en les relacions afectivo-sexuals

La regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida treballa el seu compromís per erradicar la violència masclista, un greu problema social que cal abordar des d’un enfocament integral, que inclogui sensibilització, prevenció, detecció i atenció.

En l’àmbit de la prevenció i la sensibilització, el programa ‘Tractem-nos bé’, impulsat pel Centre d’Informació i Atenció a les Dones (CIAD) fa incidència en els i les adolescents de 12 a 17 anys, amb l’objectiu de promoure el bon tracte en les relacions afectivo-sexuals i l’erradicació de la violència masclista. Durant l’any 2017, s’han organitzat un total de 45 tallers en deu instituts, amb la participació de 936 adolescents (437 nois i 499 noies). Es tracta de sessions que es duen a terme amb alumnat d’ESO, Batxillerat i Formació Professional per treballar qüestions com els estereotips de gènere, els mites de l’amor romàntic, les relacions abusives i les relacions de bon tracte. Aquests tallers s’afegeixen als del programa Max in Love, que també promou el treball en aspectes afectius i de sexualitat.

Aquest any també s’ha fet especial èmfasi en la prevenció de les agressions sexistes per les festes. Durant les de maig, es van repartir 4.000 polseres amb el lema “Lleida, per unes festes sense agressions sexistes”, juntament amb informació sobre el Protocol d’intervenció davant la detecció d’una agressió sexista. També es van instal·lar Punts Lila d’informació, en col·laboració amb l’equip de Nits Q, en una acció que també es repetirà a les Festes de Tardor.

Pel que fa a la detecció i l’atenció a les dones en situació de violència masclista, l’Ajuntament de Lleida ofereix un servei d’atenció integral a les dones que necessiten ajuda. El Centre d’Informació i Atenció a les Dones ha atès durant el 2017 a 54 dones que es trobaven en aquesta situació i ha rebut 85 consultes relatives a la violència masclista.

La demanda sovint es fa de forma indirecta a través del servei de suport psicològic. L’atenció que s’hi presta es complementa amb la que s’ofereix des d’altres serveis municipals (Benestar Social i Ocupació, Seguretat Ciutadana…) i de la xarxa local d’atenció, per tal d’oferir un servei integral a les dones que pateixen aquesta xacra.

Aquestes mesures estan incloses dins del III Pla Municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida 2017-2021.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’intensifiquen els treballs forestals a les parcel·les municipals de Can Lloses– Can Marcer i els Colls

Notícia següent

El Comú de Lleida reclama les reformes necessàries de la discoteca Biloba

Notícies relacionades