La Paeria es reuneix amb els veïns i veïnes de l’Horta de Lleida afectats pels aiguats

El govern municipal ha procurat posar-se en contacte i a disposició dels afectats per garantir la mobilitat en els camins de l’Horta i conèixer l’abast dels danys

La Comissió Territorial de l’Horta celebrada avui ha informat sobre els danys causats a l’Horta de Lleida sobre la riuada produïda el passat dia 23 d’octubre, que va danyar diversos camins i va dificultar la mobilitat en alguns punts de l’Horta. El regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, ha destacat que “el govern municipal ha realitzat tots els esforços, des del primer minut, per ajudar els propietaris de les finques afectades i ha garantit la mobilitat en tots els camins de l’Horta, realitzant actuacions d’urgència quan ha estat necessari”.

Castro ha subratllat que la Paeria ha contactat amb tots els veïns i veïnes afectats pels aiguats amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’abast dels danys. En aquest sentit, el responsable de l’Horta de la Paeria, juntament amb els tècnics de la regidoria, ha visitat les zones més afectades de les partides Les Canals, La Femosa i Copa d’Or, per tal d’avaluar els danys que s’han produït.

La Paeria facilitarà als serveis d’emergència informació de les finques de l’Horta amb l’objectiu de poder actuar amb major rapidesa en cas d’emergència

Un altre dels punts de l’ordre del dia de la Comissió de l’Horta celebrada avui ha estat l’estat de l’app de l’Horta. Josep Maria Baiget, vicepresident de la Comissió, ha valorat molt positivament la primera fase d’aquest dispositiu, destacant-ne el compliment dels objectius que es van plantejar inicialment.

Segons Baiget, “volem treballar en la recollida de qualsevol tipus d’informació sensible que els propietaris de les torres ubicades a l’Horta de Lleida ens vulguin facilitar, com per exemple ubicació de dipòsits de combustible, gossos potencialment perillosos, persones amb llicència d’armes, existència de persones amb mobilitat reduïda, etcètera”.

Una vegada recopilada tota aquesta informació sensible es procurarà fer una base de dades en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i Protecció Civil i dels serveis d’emergència de la Generalitat de Catalunya, com Mossos d’Esquadra, Bombers, Agents Rurals o els Serveis d’Emergències Mèdiques, entre altres”.

“Des de l’Ajuntament de Lleida pretenem que els veïns i veïnes de l’Horta de Lleida tinguin una resposta ràpida i eficient davant una possible emergència”, ha conclòs Baiget.