La Paeria enfortirà la cooperació amb el Fruitcentre

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha visitat aquesta tarda les instal·lacions del Fruitcentre de Gardeny, el centre de recerca d’excel·lència en l’àmbit de la fruita de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). El director general de l’IRTA, Josep Usall, i el delegat institucional de l’IRTA a les Terres de Lleida i el Pirineu, Joan Girona, han rebut a l’alcalde i li han mostrat les instal·lacions del Fruitcentre.

Pueyo, que ha estat acompanyat en la visita per la tinenta d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, ha pogut conèixer els diferents espais d’aquest equipament i la feina que duen a terme els grups de recerca que en formen part, en els àmbits dels conreus extensius, la postcollita, la fructicultura, el laboratori de l’ús eficient de l’aigua en agricultura i el laboratori de cultius in vitro, de la mà dels respectius caps de programa.

A continuació, el paer en cap ha mantingut una reunió amb l’equip directiu de l’IRTA, per aprofundir en les vies de col·laboració de l’Ajuntament amb aquesta institució, que depèn de la Conselleria d’Agricultura. Pueyo ha destacat l’alt nivell de recerca i d’aplicació de noves tecnologies a l’àmbit del sector primari i la salut que ofereix el Fruitcentre i ha indicat que la Paeria té intenció d’enfortir la cooperació amb l’IRTA i promoure la seva relació amb els diversos àmbits socioeconòmics de Lleida. Alguns dels projectes que es poden desenvolupar conjuntament, entre altres, poden ser el treball per la promoció de la marca Horta de Lleida i l’organització d’una trobada del sector en col·laboració amb altres administracions.

Les instal·lacions del Fruitcentre, de més de sis mil metres quadrats, es van inaugurar l’any 2013 i acullen més de 100 persones treballant en activitats de recerca i suport.