La Paeria dona suport a la proposta de CCOO Lleida per implantar un Pla de Rodalies

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha incidit en l’aposta per la mobilitat sostenible que ja recull el POUM i ha afirmat que el projecte de Comissions Obreres hi encaixa, enfortint la capitalitat de Lleida al territori i respecte la Franja, i avançant en la intermodalitat a l’estació de Lleida

L’Ajuntament de Lleida dona suport a la proposta de Comissions Obreres de les Terres de Lleida per implantar un Pla de Rodalies. Lleida és la única demarcació de Catalunya que no en té. L’estudi fet pel sindicat contempla quatre línies que uneixen la capital amb Balaguer, Cervera, Montblanc i Montsó. També contempla el personal necessari, les tarifes i altres aspectes necessaris per al funcionament del servei. El paer en cap, Fèlix Larrosa, s’ha reunit aquest dijous amb els representants de CCOO Terres de Lleida que estan al capdavant d’aquest projecte: la secretaria general, Cristina Rodríguez; el secretari general del sector ferroviari, Alberto Puivecino, i la delegada de la secció sindical d’Adif, Imma Romeo. Larrosa considera que el tren ha de ser una aposta de futur i s’ha mostrat satisfet pel treball realitzat pel sindicat. Ha remarcat la seva defensa ferma per la mobilitat sostenible a la ciutat amb un sistema de rodalies que reforci la seva capitalitat vers l’entorn i els veïns i les veïnes de la Franja i de l’Aragó, que necessiten accedir a determinats serveis educatius, sanitaris, comercials de la ciutat.

Larrosa ha recordat que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal té com a un dels eixos principals la mobilitat sostenible, amb la intenció d’avançar amb aquest tren de superfície. Per això ha afegit que la proposta de CCOO hi encaixa, ja que es reforça la intermodalitat de l’estació de Lleida i afavoreix que el terme municipal es pugui desplaçar aprofitant una millor connexió amb tren. Així, ha explicat que la ciutadania podria desplaçar-se des de qualsevol barri per motius de feina, sanitaris, d’oci, etc., sent un important element de cohesió social.

La secretaria general del sindicat a Lleida ha explicat que ara és el moment oportú d’implantar aquest pla i que s’estan reunint amb diferents ajuntaments i administracions implicades per explicar-los el projecte i perquè sigui una realitat en breu. Rodríguez ha afirmat que és competència de la Generalitat i que es tracta de voluntat política. A més, ha comentat que el projecte s’ha batejat amb el nom de “Un tren per a la classe treballadora”, amb la voluntat que contribueixi a la igualtat, l’equitat i la sostenibilitat al territori.

Pel que fa a la inversió, Puivecino ha explicat que s’aprofitarien les infraestructures ja existents i que permetria accedir a un conjunt important de població a diversos serveis de Lleida, així com a la connexió de la línia d’alta velocitat. Per la seva banda, Imma Romeo ha indicat que l’estudi planteja l’abast de l’àrea d’influència i que es complementaria amb altres mitjans, com la xarxa d’autobusos. Segons ha dit, “és primordial crear aquesta sinèrgia al voltant del pol econòmic de la ciutat de Lleida”.