La Paeria de Lleida reparteix bosses reutilitzables al Mercat del Barris Nord

El paer en cap, Fèlix Larrosa, diu que "hem de ser sensibles als reptes que ens planteja la sostenibilitat"

L’Ajuntament de Lleida ha protagonitzat aquest migdia una acció de sensibilització en matèria de medi ambient i sostenibilitat al Mercat del Barris Nord, amb el repartiment d’unes bosses reaprofitables entre els ciutadans, amb la finalitat de conscienciar aquests usuaris perquè aparquin definitivament les bosses de plàstic.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat del regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, i del president de la Comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns, Salvador Solsona, han participat en aquesta iniciativa per sensibilitzar tothom que deixin d’utilitzar les bosses de plàstic per altres de reutilitzables quan van a comprar.

“És important que siguem sensibles als reptes que ens planteja la sostenibilitat i que ens hem marcat pel 2030, per tal que cadascú en el seu entorn contribueixi a aconseguir una societat més mentalitzada i compromesa, pensant en el futur que en el present”, ha dit l’alcalde en explicar els motius d’aquesta iniciativa. “Les decisions que prenguem avui, les actuacions que endeguem són quines permetran tenir un futur millor. Hem de pensar en els que venen darrer, als quals tenim el deure de deixar un món millor que quin ens vàrem trobar”.

L’alcalde Larrosa ha dit però que l’acció d’aquest matí al Mercat anava més enllà del repartiment de les bosses reaprofitables. “Ho hem fet per poder explicar aquest relat a la ciutadania i prendre consciència que cal estar compromesos amb la sostenibilitat, el medi ambient i el futur de Lleida”.

L’Ajuntament de Lleida té intenció de repetir actuacions com la d’avui en els pròxims dies en diferents mercats i espais on s’acostuma a consumir bosses de plàstic de forma excessiva. “Aquesta és una acció de caràcter continu que anirem fent els propers mesos i fins i tot anys, ja que la solució no és només que es pagui per la bossa: ‘Qui contamina més que ho pagui’, perquè això és la cosa fàcil”.

Per Fèlix Larrosa, la solució passa per l’educació i per fer entendre la gent que cal prendre mesures en la nostra quotidianitat. “Quan sortim a comprar hem d’agafar la bossa reciclable, i si no hi hem pensat, hem de retrocedir a buscar-la i no conformar-nos en la comoditat que ‘pagant Sant Pere canta’, ja que amb el pagament no solucionem absolutament res”, ha clos l’alcalde.