La Paeria convocarà una sessió de treball amb experts per analitzar l’incivisme a la ciutat

L'alcalde, Miquel Pueyo, ha destacat que s'avaluarà la situació actual per plantejar possibles mesures d'actuació, tenint en compte que no es tracta d'un problema només policial, sinó que s'ha d'abordar des del punt de vista educatiu, de treball social i de gestió de l'espai comunitari

L’alcalde, Miquel Pueyo, ha proposat avui a la Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme dur a terme una sessió de treball monogràfica amb els membres de la comissió i experts externs convidats per tractar amb sobre totes les qüestions relacionades amb l’incivisme. La trobada tindrà en compte, ha explicat Pueyo, que aquest és un dels dilemes clàssics de les polítiques de seguretat i civisme i que no es pot afrontar únicament des del punt de vista policial i de la tasca de la Guàrdia Urbana, sinó que convé comptar amb els punts de vista d’altres persones vinculades al model educatiu, el treball social, l’entorn familiar i la gestió de l’espai comunitari, per exemple, que seran presents en aquesta reunió.

L’objectiu d’aquesta jornada de treball interna és, doncs, avaluar la situació per extreure conclusions i plantejar possibles mesures per pal·liar aquest fenomen. Tot i això, l’alcalde ha remarcat que Lleida no és una ciutat especialment incívica comparada amb altres localitats, però que aquest és un debat que avui en dia es planteja qualsevol ciutat del món occidental.

Convocatòria d’oposicions a la Guàrdia Urbana

Durant la reunió s’ha donat compte de l’estat de la convocatòria per la incorporació 20 nous agents de nou accés a la Guàrdia Urbana. Un total de 62 aspirants dels 267 que es van presentar a l’examen l’han superat i aquesta setmana afronten les proves físiques. Després quedaran les mèdiques i psicotècniques, que s’iniciaran molt probablement a darrers d’octubre. Els 20 aspirants que superin l’oposició hauran d’estar a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya el 18 de novembre per iniciar el seu curs de preparació, amb l’objectiu que l’acabin al juny i puguin incorporar-se ja al servei.

Pel que fa al concurs de mobilitat horitzontal, que preveu 11 places per a membres d’altres cossos policials, està previst que s’iniciï ben aviat. Tenint en compte que aquestes persones no han de fer el curs a l’Institut, podran incorporar-se tot seguit, un cop tancat el procés.

A més, durant la Comissió s’ha donat una informació àmplia sobre la comissió de Protecció Civil, en la qual es van tractar sobre els plans d’autoprotecció de diversos esdeveniments, com actes de les Festes de Tardor.

La Comissió ha donat també la benvinguda a Dolors Comes, que participarà en les reunions en representació de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV).