La Paeria compra l’antic convent de les Josefines per ubicar-hi el centre per a persones sense llar

Els tècnics municipals elaboraran el projecte arquitectònic de condicionament de l'edifici i el projecte d'atenció social, per tal de poder licitar les obres en uns sis mesos

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i Mendía Ajona, superiora general de la Congregació Institut de les Religioses Filles de Sant Josep han tancat, amb la signatura del contracte de compravenda, l’adquisició per part de l’Ajuntament de Lleida de l’edifici de l’antic convent de les Josefines del número 18 del carrer Acadèmia de la capital del Segrià. L’acte d’aquest dijous completa el compromís de compravenda signat el gener passat i permet a la ciutat de Lleida disposar, ja definitivament, de l’edifici que acollirà el centre de dia i residència per a persones sense sostre Pare Sunyol, que serà gestionat pel Consorci de Persones sense Llar, integrat per la Paeria, la Fundació Arrels Sant Ignasi i Càritas. Els tècnics municipals elaboraran ara el projecte arquitectònic de condicionament de l’edifici i el projecte d’atenció social, per tal de poder licitar les obres d’aquí a sis mesos.
Ros ha agraït la col·laboració de les entitats que fan possible aquest projecte i ha explicat que la compra d’aquest edifici l’assumeix íntegrament la Paeria dins del seu pressupost d’inversions, per un import de 803.513,35 euros. El Consorci disposa d’un milió d’euros més, provinents d’una herència, que es destinaran a finançar la primera fase de les obres de rehabilitació de l’edifici i la seva posada en marxa.

L’alcalde de Lleida ha explicat que, a partit d’ara, els serveis tècnics municipals es posaran a treballar en el projecte social i arquitectònic dels espais de la nova llar per a persones sense llar, que compta amb una superfície total de 3.200 metres quadrats. La redacció dels projectes trigarà entre cinc i sis mesos i, tot seguit, es licitarà la primera fase de les obres de condicionament de l’edifici, ha explicat.

L’espai funcionarà tant com a residència com també com a centre de dia, on els professionals del consorci treballaran amb les persones usuàries per promoure la seva rehabilitació, tal com sempre havia defensat el desaparegut Pare Sunyol –de qui el centre prendrà el nom-, segons ha assenyalat Àngel Ros.