La Paeria celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

Lleida s’adhereix aquests dies a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, per divuitena vegada consecutiva, per tal de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, que permeten la reducció de la contaminació, dels accidents i en definitiva la millora de la qualitat de vida als carrers de la ciutat.

Dins els actes programats destaca una pedalada popular d’uns 7,5 quilòmetres pels carrers de Lleida, que tindrà lloc diumenge 23 de setembre amb sortida a les 11 hores des de la Rambla Ferran. Hi haurà obsequis pels primers 400 participants, punts d’avituallament, exposició de bicicletes elèctriques, punt de reparació de bicicletes, etcètera.

Un altre dels actes organitzats amb motiu d’aquesta efemèride és la Fira de la Mobilitat Elèctrica de Lleida, amb una mostra de vehicles elèctrics, demostracions i conferències. La jornada tindrà lloc dissabte 22 de setembre, de 10 a 14 hores, al Museu del Clima i la Ciència de Lleida. Els assistents tindran la possibilitat de provar i conduir cotxes, bicicletes i patinets elèctrics i participar en una conferència sobre la bicicleta elèctrica a Lleida, a càrrec de Josep Maria Fransi i Miquel Llovera, una altra sobre el cotxe elèctric, a càrrec d’Oriol Junyent. També hi haurà una xerrada sobre com gestionar la recàrrega del teu vehicle elèctric en una comunitat de veïns, a càrrec de Rosa Dalmases.