La Paeria aprova els projectes de reforma de les places de la Panera i de l’Auditori de Lleida

Les obres de millora d’ambdós espais s’iniciaran el segon semestre de l’any

El Ple Municipal celebrat avui, el darrer del mandat, ha donat llum verda als projectes de reforma de la Plaça de la Panera i de la Plaça de l’Auditori-Josep Prenafeta, sorgits de la iniciativa Espais Singulars que va posar en marxa la Paeria l’any 2018.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha mostrat molt satisfet per poder tirar endavant la reforma d’aquests dos espais tan singulars de Lleida, una reforma que pretén generar nous espais lliures per al gaudi de tota la ciutadania i que millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat. Segons el paer en cap, “els dos projectes de reforma donen resposta a les necessitats i reivindicacions dels veïns i veïnes dels barris”. D’una banda, la plaça de l’Auditori resoldrà des de punt de vista estètic i funcional la connexió amb el Turó de la Seu Vella de Lleida i les necessitats d’aparcament que tenen els comerciants de la zona. Per la seva banda, la Plaça de la Panera resoldrà la connexió dels equipaments i els elements patrimonials existents a l’entorn de la plaça. “Ambdós projectes guanyadors han aconseguit donar resposta a aquestes necessitats”, ha conclòs Larrosa. Cal destacar que els treballs de reforma d’ambdues places s’iniciaran el segon semestre de l’any.

D’altra banda, Fèlix Larrosa ha lamentat els vots contraris al nou projecte de parc a l’illa dels carrers Segrià, Cristòfol de Boleda, Alcalde Pujol i Jardins Jaume Magre per part dels grups municipals del PDECAT, C’s, ERC, Comú i Crida, que no han permès tirar endavant la construcció d’aquest nou parc a la ciutat, que incorpora uns 12.000m2 de zona verda, diverses pistes esportives i una àrea de jocs infantils a petició dels veïns i veïnes de la zona, entre altres millores.

Endavant els convenis urbanístics del futur vial de Victor Torres

El Ple Municipal d’avui ha aprovat diferents convenis urbanístics relacionats amb la cessió anticipada de finques afectades pel projecte de construcció del vial de Victor Torres per fer possible la connexió de la carretera LL-11 amb els barris de la Bordeta i Magraners.

El paer en cap ha valorat que s’avanci amb aquesta iniciativa que contribueix a tenir una millor cohesió urbana, una millor mobilitat i que permet una connexió ràpida dels barris de la Bordeta i Magraners amb el centre de la ciutat.

Llum verda als convenis reguladors entre la Paeria i Sucs i Raimat

La sessió plenària ha donat avui llum verda als convenis reguladors de les relacions econòmico-administratives entre l’Ajuntament de Lleida i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat, amb els vots a favor de tots els grups municipals i les abstencions del Comú.

El responsable de Participació Ciutadana de la Paeria, Joan Gómez, ha destacat el resultat dels convenis i el notable augment de les aportacions que realitza la Paeria a ambdues entitats municipals.

En el marc d’aquest conveni regulador, la Paeria es compromet a destinar a Raimat 121.932,64 euros l’any 2019, 130.900 euros l’any 2020, 139.867 euros l’any 2021 i 148.834 euros l’any 2022. Pel que fa a Sucs, la Paeria hi destinarà 177.859,36 euros l’any 2019, 190.939 euros l’any 2020, 204.019 euros l’any 2021 i 217.099 l’any 2022.

La vigència dels convenis serà de quatre anys.

Cessió d’ús d’una finca municipal per a l’ampliació del CAP Bordeta-Magraners

El ple d’aquest divendres també donat el vistiplau a la cessió d’ús al Servei Català de la Salut d’una finca municipal per ampliar el Centre d’Atenció Primària Bordeta-Magraners. El solar té 1.252 m2, distribuïts en forma de la lletra L, i està ubicat als carrers Boqué i Reus. El departament de Planejament i Gestió Urbanística ja va emetre un informe d’aprofitament urbanístic de la parcel·la, on consta la classificació de sòl urbà i la qualificació de la parcel·la de sistema d’equipaments comunitari. Per tant, la finca objecte de la cessió d’ús s’haurà de destinar a l’ampliació del CAP –si no és compleixen les condicions especificades, el compromís es pot revertir-.

Mocions

La Corporació Municipal ha donat suport unànime a la moció presentada per la Fundació Allem per garantir la continuïtat dels centres especials de treball de Catalunya. Ha estat la única moció debatuda avui al ple.