La nova Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà de Lleida redueix els temps d’espera

L’Oficina ha posat ja en marxa en període de proves el sistema de cita prèvia per la tramitació del padró d’habitants

0
305

La posada en marxa de les noves instal·lacions de l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà (OMAC), situades a Rambla Ferran 32, el passat 23 d’abril ha permès millora el servei que reben els veïns i veïnes de Lleida, ja que s’ha reduït el temps d’espera mitjana mentre s’augmenta el nombre de persones ateses. La nova oficina compta 14 taules d’atenció (ampliables a 17 si és necessari) enfront de les 8 que hi havia al Pal·las, a més del punt d’informació i atenció ràpida.

Així, amb dades fins a principis d’agost, la nova oficina ha fet un total de 18.276 atencions, de les quals 11.791 han estat gestions del padró d’habitants; 4.329 atencions ràpides (sol·licituds genèriques, compulsació de documents, tràmits de zona blava…) i 2.156 atencions complexes (com la tramitació de llicències d’obres i activitats, entre d’altres).

Durant aquest període, la mitjana diària ha estat de 255 atencions, un 12% més que la mitjana del 2017 (227), i cap persona s’ha hagut d’esperar fora de l’oficina, ja que la sala d’espera compta amb 56 seients per als usuaris. De fet, el temps mitjà d’espera s’ha reduït, en passar dels 16 minuts i 32 segons de l’any passat, als 14 minuts i 53 segons que es registren ara de mitjana. La mitjana del temps d’atenció se situa en 9 minuts i 32 segons.

Les gestions del padró municipal són les més freqüents i les que requereixen més temps de tramitació. Per aquest motiu, des del mes de juliol s’està implantant en fase de proves el sistema de cita prèvia per les tramitacions del padró. Durant el juliol, ja es van donar 329 cites i la xifra ha seguit augmentant durant aquest mes, amb la previsió que cap a la tardor ja tota la tramitació del padró d’habitants es faci per aquesta via. Les cites es donen amb una antelació de dos dies i el temps d’espera abans de ser ateses és de 3 minuts i 46 segons. Un 94,5% de les cites s’atenen abans dels cinc minuts de l’arribada a l’oficina. El seu temps de tramitació és de 12 minuts i 52 segons.

FER UN COMENTARI