La música surt al carrer a Lleida en l’estrena del Fem Banda

El concert inaugural a càrrec de la Banda Municipal de Lleida i l’ Orchestra di fiati città di Cisternino obre la setzena edició d’aquesta trobada internacional a la plaça Paeria

La plaça Paeria acull aquesta tarda el concert inaugural de la setzena edició del festival Fem Banda, el Festival Internacional de Bandes de Música que organitzen cada any l’Ajuntament de Lleida i la Banda Municipal de Lleida, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

El públic ha omplert la plaça Paeria per seguir el concert, que ha comptat amb un variat repertori a càrrec de la Banda Municipal de Lleida,dirigida per Amadeu Urrea, director del Festival, i l’ Orchestra di fiati città di Cisternino, provinent d’Itàlia, amb el mestre Donato Semeraro al capdavant.

Fem Banda es celebra enguany del 4 al 7 de juliol i portarà a la ciutat uns 500 músics. En la seva setzena edició, el certamen amplia el nombre d’agrupacions procedents de països estrangers, amb bandes procedents, a més d’Itàlia, de Colòmbia i Rússia. També reforça la presència de concerts en altres municipis de la província, com les Borges, la Granja d’Escarp, Alpicat, Serós, Vallfogona de Balaguer, Almacelles, Torres de Segre i Castelldans.

El concert inaugural ha comptat amb la presència de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, així com els regidors Ignasi Amor i Anna Campos.