La Marea Pensionista de Lleida surt al carrer per exigir unes pensions “dignes”

La plataforma celebra la seva entrada al Consell de la Gent Gran de la Paeria i crida a “no votar els partits contraris a les seves demandes”

0
490

La Marea Pensionista de Lleida ha sortit avui al carrer, tal com també han fet a altres ciutats com Barcelona, per exigir unes pensions “dignes” i fa una crida a no votar als partits polítics contraris a les seves demandes. Gairebé un centenar de jubilats han secundat la manifestació que s’ha iniciat a la plaça de la Paeria i ha avançat fins a la Subdelegació del Govern, a la plaça La Pau de Lleida.

El portaveu de la plataforma a la capital del Segrià, Joan Miquel Ballesté, veu necessari “treure la careta d’alguns partits i polítics” i no donar “ni un vot a l’enemic”. D’aquesta manera, fa al·lusió als resultats de les eleccions a Andalusia, on, diu, “segur que molts pensionistes han votat als que ens perjudiquen”. Altrament, la plataforma afirma que després de temps reivindicant-ho, per fi entraran al Consell de la Gent Gran de la Paeria, tot i que ho faran com a oients. En aquest sentit, Ballesté veu necessari que en aquest no es parli de res que tingui a veure amb “els problemes de la gent gran i no tant de l’oci”. Allí, “volem que es parli dels problemes de la gent gran, no del ball dels diumenges o de torronades”, diu Ballesté tot reclamant que aquests diners “han d’anar dirigits a la gent gran, alguns dels quals pateixen i no tenen calefacció”.

L’entrada al Consell esdevenia una de les reclamacions de la plataforma a nivell local, tot i que també exigeixen la pensió “digna”, la qual quantifiquen “com a mínim” en uns 1080 euros. En aquest sentit, Ballesté apunta que Lleida “és la tercera província de tota Espanya” en el rànquing de “pensions més petites”, tot afegint que molts pensionistes “cobren un màxim de 600 euros”. En part, la Marea considera que la solució passaria per traspassar les competències de les pensions a l’Estat “tal com es fa a la resta de països europeus”. Rebutgen també els “pactes de Toledo” al considerar que la situació actual no permetrà a la Seguretat Social cobrir totes les pensions futures i veuen necessari “recuperar el poder adquisitiu de les pensions d’anys enrere.

FER UN COMENTARI