La Llotja acull la 1a Jornada del III Congrés Català de la Cuina

El tinent d’alcalde Rafael Peris ha remarcat la personalitat i el prestigi de Lleida en el món gastronòmic i enològic pels seus productes, serveis i professionals del sector, i ha apuntat la proximitat com un valor a reforçar

El Palau de Congressos de Lleida – La Llotja acull la 1a Jornada del III Congrés Català de la Cuina, per reflexionar sobre el prestigi assolit per la cuina a Catalunya i la necessitat de consolidar, millorar i garantir aquesta fórmula d’èxit. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la ciutat, del Comerç i del Turisme, Rafael Peris, ha participat en l’obertura de la jornada i ha el prestigi de Lleida en el món gastronòmic i enològic, gràcies a l’entorn i el producte, la mà humana i professional i els serveis del territori. Aquesta producció de proximitat referma la personalitat pròpia lleidatana i precisament la proximitat ha de ser un dels valors a reforçar. Peris ha indicat que la gastronomia i els seus professionals s’han elevat a marca de país i que cal assegurar-ne el futur, sense perdre de vista els consumidors.

Durant el 2018 el Congrés es debatrà en diferents activitats sobre la cuina al territori per elaborar unes conclusions i recomanacions als actors i agents implicats (cuines, institucions de formació i recerca, administracions i societat).

La iniciativa ha estat promoguda per la Fundació “Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica” i el “Campus de l’Alimentació” (Universitat de Barcelona), entitats que en son organitzadores conjuntament amb les següents universitats: Universitat de Lleida (UdL), Universitat de Vic, Universitat de Girona, i Universitat Rovira i Virgili. La jornada a la Llotja ha estat organitzada per la Comissió Territorial a Lleida, coordinada per la UdL i amb la col·laboració d’experts i representats del sector de la cuina i la gastronomia.