La façana de l’Ajuntament de Lleida segueix lluint llaços grocs i cartells

L'ANC retira un llaç que penjava damunt de la plaça Paeria i ERC substitueix una estelada per una senyera i un domàs d'Òmnium

Diversos llaços grocs i altra simbologia penjats a l’exterior dels despatxos d’alguns grups municipals encara eren visibles aquest matí a la façana de l’Ajuntament de Lleida malgrat el requeriment de la Junta Electoral de Lleida perquè fossin retirats, arran d’una denúncia de Ciutadans. Tot i això, l’ANC ha retirat un llaç groc que penjava damunt de la plaça Paeria. ERC ha substituït una estelada per una senyera i un domàs d’Òmnium Cultural però manté els llaços grocs, una altra estelada petita i cartells amb la inscripció ‘fake justice’. Des de la Crida-CUP han dit que no tenen intenció de retirar els llaços que tenen penjats, mentre el PDeCAT va presentar un recurs contra la decisió de la Junta Electoral.

La Junta Electoral de Lleida havia donat de marge fins a les 9 hores d’aquest dimecres als grups municipals de la Paeria per retirar els llaços grocs, cartells i la resta de símbols que pengen a l’exterior dels respectius despatxos i que són visibles des de la façana de l’edifici consistorial.

Des de la Crida-CUP han anunciat que han rebut el requeriment però que no tenen intenció de retirar els llaços grocs penjats a l’exterior del seu despatx. Des d’ERC-Avancem afirmen que el grup “no ha rebut cap notificació oficial ni tampoc li ha estat lliurada cap documentació per part de cap agent judicial” i que , en cas de rebre-la, la formació “prendrà una decisió al respecte”. Tot i això, els republicans han substituït una estelada que tenien penjada per una senyera i un domàs d’Òmnium Cultural però mantenen els llaços grocs i cartells amb la inscripció ‘fake justice’.

Per la seva banda, l’ANC ha decidit retirar el llaç groc que penjava damunt de la plaça Paeria i que se sostenia amb un cable que anava de l’Ajuntament de Lleida i fins a una casa del davant.

Des del PDeCAT van presentar un recurs contra el requeriment de la Junta Electoral en considerar que la formació no té simbologia penjada visible des del carrer. En aquest sentit, defensa que els cartells amb les imatges dels presos i altres demanant-ne la llibertat que té penjats en una finestra només són visibles des d’una terrassa interior, tal com va al·legar davant la Junta Electoral. La formació, però, manté penjada una pancarta amb el lema ‘Fake Justice’ a l’exterior del despatx del president del grup municipal tot i que és difícilment apreciable des de la plaça Paeria.

Aquest mateix dimecres, la Junta Electoral de Lleida ja ha respost el recurs presentat pel PDeCAT i ha notificat que es dona per assabentada dels arguments esgrimits per aquesta formació municipal i que es reserva la possibilitat de poder efectuar una visita als despatxos del grup municipal.

Des de Ciutadans han reiterat que la Junta Electoral va donar la raó a aquest partit arran de la denúncia que va presentar. Per la portaveu de Cs a l’Ajuntament, Ángeles Ribes, “la Paeria no pot ser utilitzada com a instrument de propaganda política” i, a més, considera que “amb aquesta simbologia separatista s’està vulnerant el principi de neutralitat de l’administració pública, i donant a entendre que els ajuntaments i la resta d’institucions només serveixen als ciutadans que siguin d’una ideologia determinada”. Així mateix, ha recordat que si els grups no retiren els llaços i altres símbols la Junta Electoral “els podrà imposar una sanció de multa, sense perjudici de possibles responsabilitats penals”.