La diputada al Parlament Marta Moreta (PSC) reclama que el Govern “ha abandonat les persones LGTBIQ”

La diputada i Secretària d’Igualtat, Dona i col·lectiu LGTBIQ ha ofert aquest divendres una xerrada informativa a Lleida sobre la Llei aprovada al Parlament ara fa 4 anys

0
310
Circ Raluy Legacy 728×90

La diputada al Parlament i Secretària d’Igualtat, Dona i col·lectiu LGTBIQ del PSC, Marta Moreta, ha afirmat avui a Lleida que “el poc interès del Govern en el desplegament integral de la Llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals respon únicament a una manca de voluntat política”.

En una xerrada informativa a la seu del PSC de la capital del Segrià, Moreta ha recordat que “la Llei 11/2014 porta quatre anys aprovada per la majoria del Parlament, excepte el PP i Unió, però defensar els interessos i drets dels col·lectius més febles de la societat no sembla ser prioritari per aquest govern”. És per això, ha dit, que “denunciem que el govern de la Generalitat hagi abandonat les persones LGTBIQ després de 4 anys des que es va aprovar la Llei per garantir els drets del col·lectiu”.

Moreta ha explicat que “l’objectiu de la normativa, pionera per la introducció d’un règim d’infraccions i sancions, és fer efectiva la igualtat i la no discriminació per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, tant en els àmbits públics com privats”. La diputada socialista ha lamentat que “han passat quatre anys i falta per desplegar el decret per regular el procediment sancionador, del que només se’n va fer un esborrany al 2016; això demostra que la Generalitat té poc o nul interès en aquest àmbit”.

Així mateix, Marta Moreta ha explicat que “exemples de pràctiques i actituds homòfobes i discriminatòries n’hi ha més que suficients com per a que el Govern es prengués seriosament aquesta Llei”. “L’observatori contra l’homofòbia ha registrat 413 incidències que han acabat en només 2 sancions i 2 advertències”, ha apuntat.

Per tot plegat, Moreta ha insistit en que “el Grup Parlamentari Socialista ens mantenim en la defensa de la necessitat real i urgent de desplegar íntegrament i dotar pressupostàriament aquesta Llei i insistim, a través de propostes, mocions i interpel·lacions en que la defensa dels drets del col·lectiu ha de ser encara més intensa i efectiva a territoris com el de Lleida, Pirineu i l’Aran”.

FER UN COMENTARI