La Diputació renova el seu parc mòbil amb l’adquisició i presentació d’una furgoneta elèctrica

Continua així la renovació del seu parc mòbil després de comptar, des de fa dos anys, amb una moto elèctrica en una aposta per la sostenibilitat i la preservació del medi ambient

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha presentat aquest dimarts la furgoneta elèctrica (NV 200) que la institució ha adquirit per al Servei de Manteniment en una aposta per la sostenibilitat i la preservació del medi ambient.

A la presentació –que ha tingut lloc a la rambla de Ferran, davant del Palau de la Diputació– també s’ha mostrat la moto elèctrica de què disposa la corporació des del mes de febrer de 2017. La presentació ha comptat amb l’assistència del vicepresident primer, Jordi Latorre, i del diputat Jordi Verdú.

Durant la presentació, Joan Talarn ha explicat que aquesta iniciativa tindrà continuïtat en el temps amb el canvi progressiu de la flota de vehicles de què disposa la institució amb la intenció que, a curt-mitjà termini, els vehicles usats acabin utilitzant només l’energia elèctrica. Es preveu també que en aquest període de trànsit s’incorporin a la flota cotxes híbrids endollables.

El cotxe té una autonomia d’uns 280 km i pot ser recarregat de forma ràpida en qualsevol dels punts de càrrega que hi ha disponibles a Lleida o en endolls tradicionals.

L’adquisició d’aquest vehicle dona continuïtat a la compra d’una moto elèctrica SCUTUM que va fer el Parc Mòbil el mes de febrer de 2017 i que s’ha destinat al servei de missatgeria. L’adquisició s’ha fet a través de la compra associada a l’ACM, i resta pendent l’atorgament d’una subvenció de part de la Generalitat per la compra de vehicles sostenibles.

Per complementar aquesta aposta per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, la Diputació de Lleida preveu la instal·lació d’un punt de càrrega ràpida de vehicles elèctrics de caire públic a l’entrada del pàrquing central de gerència de la Caparrella que permetrà que se’n beneficiï el nombrós parc de vehicles que circulen diàriament pel complex. Aquesta instal·lació podria ser assistida amb plaques fotovoltaiques.

Amb aquestes dues iniciatives es pretén contribuir a la millora en l’emissió de gasos, reduint-ne la seva producció i la contaminació acústica. Cal recordar que el rendiment d’un motor elèctric sol ser superior al 90%.

El punt de càrrega del Complex de la Caparrella seria el cinquè de caire públic a la ciutat de Lleida i s’uniria a aquells ubicats en diverses empreses dels polígons industrials propers a la ciutat.