La Diputació participa en la celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral

L’acte central –en el qual ha participat el president de la Diputació, Joan Talarn– ha tingut lloc a la plaça Paeria amb la ballada de la cançó ‘Jo soc com tu’ i la lectura d’un manifest

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest dimecres en l’acte de celebració del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que ha tingut lloc a la plaça Paeria, sota l’organització de l’Associació de Rehabilitació del Minusvàlid (AREMI). Talarn ha estat acompanyat de l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; la presidenta d’AREMI, Mercè Batlle; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida i diputat provincial, Paco Cerdà, entre altres.

L’acte ha comptat amb una ballada de la cançó ‘Jo soc com tu’ que ha cedit la Fundació El Maresme i que està versionada pel grup ‘Buhos’; així com la lectura del manifest redactat per les noies i nois d’AREMI a través de les seves vivències. També s’han deixat missatges, escrits, o reflexions a “l’arbre dels desitjos” que estarà instal·lat a la plaça perquè tothom se senti partícip d’un dia en què es posa en valor en l’àmbit mundial el món de les persones amb paràlisi cerebral.

Durant la seva intervenció, Talarn ha destacat que la Diputació manté un ferm compromís amb totes les iniciatives socials que fomenten la qualitat de vida, la igualtat d’oportunitats, i la integració i normalització de les persones i els col·lectius, fent costat i participant en més de 200 associacions arreu del territori. El president també ha fet referència als més de 50 anys de feina que ha dut a terme AREMI a les comarques de Lleida en l’àmbit de la paràlisi cerebral i d’altres discapacitats físiques i motrius.

La finalitat de l’associació és l’atenció i el suport a les persones amb necessitats especials, derivades de trastorns en la motricitat, la comunicació, la autonomia i el control de l’entorn, al llarg de totes les etapes de la vida, pel seu desenvolupament personal i social i la millora de la qualitat de vida des d’una perspectiva habilitadora i inclusiva.

AREMI vol proporcionar ajuts i suport en els diferents àmbits d’actuació: educació, ocupació terapèutica, rehabilitació, atenció a la salut, ús residencial; foment i pràctica d’activitats fisicoesportives, lúdiques i recreatives; potenciar l’autonomia personal, millorar l’accessibilitat, afavorir i promoure la intervenció comunitària i la inserció social i laboral, protegir i defensar els drets individuals i socials i vetllar per garantir l’exercici d’aquests drets; i, en general, qualsevol activitat que pugui millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats especials.