La Creu Roja a Lleida atén 16.163 persones durant el 2017

Fins a un 50% es relacionen a projectes de pobresa i l’entitat prioritza els projectes en aquest camp, especialment en ajudes a l’habitatge, l’alimentació i la pobresa energètica

La Creu Roja de Lleida va atendre al 2017 en els seus diferents camps d’intervenció a més de 16.000 persones, de les quals un 54% són homes i el 46% restant dones. Aquestes xifres suposen un lleuger increment respecte l’any 2016. Així ho reflexa la memòria de l’exercici anterior, presentada per la Coordinadora provincial, Mireia Garra, i la Presidenta provincial, Dolors Curià, a la pròpia seu de la Creu Roja de Lleida. Expliquen que al 2017 les tasques de l’entitat va a més de 8.000 persones mitjançant 203 intervencions basades en promoció de la salut, la perspectiva de gènere, prevenció i educació de conductes violentes i consum de drogues.

 

En l’àmbit del suport social, l’entitat tanca l’any amb un increment del 2% en el nombre de socis, arribant així als 16.584. Pel contrari, la xifra de voluntaris s’ha vist reduïda respecte al 2016 i la Creu Roja anima a tothom qui ho desitgi “que vinguin a conèixer els projectes que duem a terme” i que poden col·laborar-hi fent-se sòcies o voluntàries.

Referent als projectes engegats per la lluita contra la pobresa, l’entitat s’ha centrat en “reforçar els projectes de cobertura bàsica, com són els alimentaris i de primera necessitat”. En aquest sentit, fan incís en la importància de mantenir els ajuts relacionats amb l’habitatge, tant de lloguers com de subministraments energètics. Des de Creu Roja valoren un increment de les famílies amb ingressos però que, tot i així, no els permet cobrir les necessitats bàsiques i constaten que un total de 781 lleidatans/es han precisat atenció urgent en aquest sentit. També s’han adjudicat un total de 60 beques menjador entre alumnes de primària i secundària.