La Comissió Territorial de l’Horta, satisfeta amb les bonificacions fiscals per a l’any 2020

Els habitatges en sòl rústic de l'Horta, Sucs i Raimat tindran dret a una rebaixa del 10% en l'IBI i s'incrementarà del 80% al 95% la bonificació per a edificacions de naturalesa rústega que siguin indispensables per al desenvolupament d'activitats agràries i ramaderes

El govern municipal ha exposat avui als membres de la Comissió Territorial de l’Horta de Lleida els aspectes més rellevants de les ordenances fiscals per l’any vinent, fent una especial incidència en la flexibilització dels requisits per accedir a determinades bonificacions i la seva ampliació a les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) de Sucs i Raimat, que suposaran un benefici per als veïns de l’Horta. Les ordenances fiscals per a l’any 2020 van ser aprovades en el ple extraordinari de la Paeria celebrat ahir.

S’estableix una bonificació del 10% en l’Impost de Béns Immobles, per als habitatges situats en sòl rústic. Els requisits per accedir-hi són: estar empadronat a la finca per a la qual se sol·licita la bonificació; que l’edificació hagi estat degudament autoritzada o rebi la consideració de legalment implantada; i que el seu valor cadastral no superi els 150.000 euros. A més, s’amplia del 80 al 95% la bonificació per a les edificacions de naturalesa rústega indispensables per al desenvolupament d’explotacions agrícoles, ramaderes i forestals. Els membres de la Comissió han mostrat la seva satisfacció per les bonificacions, que s’hauran de sol·licitar per escrit i els seus efectes seran per a l’any següent.

La Comissió Territorial de l’Horta s’ha celebrat aquest dimarts 22 d’octubre, després que s’hagués d’ajornar la setmana passada amb motiu de la suspensió de l’activitat institucional de la Paeria a conseqüència de les sentències del judici del procésc . La Comissió ha estat presidida per David Melé, i ha comptat també amb la participació del regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, així com dels regidors Joan Queralt, José Luis Osorio i Xavi Palau.

Castro ha fet una valoració del servei de transport a demanda a l´Horta i ha destacat la voluntat d’avaluar les propostes de millora que els veïns han fet arribar a la regidoria. Per la seva part, el Vicepresident de la Comissió, Josep Maria Baiget, ha manifestat que l’objectiu d’aquest ens és intentar oferir els mateixos serveis a l’Horta que a la resta de la ciutat i que això passa, pel que fa al transport a la demanda, per treballar per ampliar els horaris i fer arribar el servei a més partides de l’Horta.

Respecte als mecanismes de difusió i participació de la nova Ordenança de l’Horta, Castro ha reiterat la voluntat d’aconseguir un document de consens. Amb aquest objectiu, s’han habilitat els mitjans necessaris perquè aquest document pugui ser el resultat d´un procés participatiu amb tots els actors implicats a l’Horta de Lleida: veïns, productors, associacions, sindicats, juntes de sequiatge, etc.

Durant la reunió de la comissió, també s´han presentat les bases de la quarta edició dels premis Horta de Lleida, que tenen com a objectiu reconèixer aquelles persones, entitats o iniciatives que treballen o han treballat pel desenvolupament i la promoció de l’Horta de Lleida, tant des del punt de vista agrari, com cultural, o qualsevol altre aspecte remarcable. S’estableixen dues modalitats, el premi a la Trajectòria i el premi a la Innovació agrària. El termini de presentació de les candidatures s’iniciarà el dia 18 de novembre de 2019 i es clourà el dia 8 de gener de 2020.