Dissabte, 20 d'abril de 2024
És notícia

La Cambra de Comerç de Lleida presenta la 10a edició de l’estudi sobre l’inserció laboral

Avatar photo

Aposten per potenciar i incrementar la oferta en FP dual

Aquest dimecres s’ha presentat la desena edició sobre l’estudi de l’inserció laboral dels ensenyaments professionals del 2016 a la Cambra de Lleida. La Cambra Lleida ha ensenyat els resultats de l’estudi, remarcant uns resultats esperançadors amb una valoració positiva i amb l’objectiu d’incrementar més l’oferta sobre els estudis duals. Aquesta, destaca per seguir apostant per la formació dual, que ofereix unes mil hores de pràctiques als estudiants.

L’estudi reflecteix que gairebé la meitat dels joves graduats en ensenyaments professionals de Lleida opten per seguir estudiant i ampliar la seva formació. Miquel Àngel Cullerés, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, assegura que aquest fet demostra la gran confiança dels joves en l’aposta educativa, “entenent que a més formació, més inserció laboral”, afirmava. Des de la Cambra es remarca que hi ha hagut un repunt important de demanda laboral aquest últim any.

Les famílies professionals que ofereixen una inserció més àmplia, amb un 80% d’ocupació, són ensenyaments esportius i indústries alimentàries. Seguidament, amb més d’un 50%, trobem fabricació mecànica, edificació i obra civil, química, entre d’altres. Per contra, les que tenen un percentatge més baix són les activitats físiques i esportives, administració i gestió, arts plàstiques i disseny, i fusta i moble i suro; aquestes per sota del 30%.

D’altra banda, s’ha notat un increment en la percepció de la relació entre feina i estudis segons el nivell formatiu. En el cas del Grau Mitjà l’increment ha estat d’un 4%, en comparació al 2015; i en el cas del Grau Superior d’un 7%. Tot i aquest increment, l’estudi revela que molts graduats no troben feina per la manca d’experiència, especialment els graduats en graus mitjans. És per això, que Lleida aposta per la formació dual, on els estudiants compten amb unes 1000 hores de pràctiques.

La formació dual és una de les propostes que volen potenciar i incrementar la seva oferta. Ja són 16 centres els que l’ofereixen en 26 titulacions diferents com poden educació infantil, instal•lació i manteniment, informàtica i comunicació, automatització, turisme; entre d’altres. La Cambra de Comerç de Lleida defineix la formació dual com una molt bona proposta pel sector empresarial, familiar i pels joves.

INGRID PINO

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Tortosa renova l’enllumenat de l’avinguda Lleida

Notícia següent

Un centenar de veïns reclamen a la Selva un servei d’ambulància les 24 hores

Notícies relacionades