La 38ª Pujada a la Seu Vella ha reclamat la seva declaració com a Patrimoni Mundial

El paer en cap dóna el tret de sortida a la 38a edició de la cursa, que ha aplegat 750 participants

La 38a edició de la Pujada a la Seu Vella s’ha afegit a la reivindicació del conjunt del turó com a Patrimoni Mundial de la Unesco, desplegant una pancarta en la línia de sortida de la cursa, on es llegia ‘A mig camí de l’infinit’, i que sostenien l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa; els regidors Montse Parra i Paco Cerdà; el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol, i el president dels Amics de la Seu Vella, Joan Ramon González.

El paer en cap, que ha saludat organitzadors i participants d’aquesta emblemàtica prova del calendari lleidatà, també ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la cursa, on els atletes han desafiat la pluja, que no ha deixat de caure al llarg del recorregut.

La Pujada a la Seu Vella ha aplegat uns 750 participants en les seves tres propostes, la cursa atlètica (450), la caminada (200), ambdues sobre un recorregut de 10 km, i les proves escolars (100), que s’han realitzat a primera hora del matí.

Xavi Tomasa ha estat el més ràpid en la prova atlètica, amb un temps de 33’57”, per davant de Roger Camprubí (AE Ekke), amb 35’03”, i Àlex Méndez (CA Arroyomolinos), 35’26”. En l’apartat femení, la guanyadora ha estat Jone Zabaleta (Atlético San Sebastián) amb un registre de 39.53, per davant de Gemma Bonjorn (Track), segona amb 43’12”, i de Núria Noguera (Prosan), tercera amb 43’20”.

La jornada ha tingut també el seu vessant solidari, ja que 1 euro de cada inscripció tant de la cursa com de la caminada s’ha destinat a La Marató de TV3, que enguany es dedicava a la lluita contra el càncer.