Joventut de la Paeria promou la reflexió sobre la igualtat de gènere a través de la fotografia

Cada imatge representa un tema, com ara els estereotips culturals, la violència de gènere o la igualtat

El departament de Joventut de l’Ajuntament de Lleida ha promogut entre noies joves la igualtat de gènere a través de l’art fotogràfic. Aquesta tarda (a les 18 h) inaugura a Palma-Centre de Recursos Juvenils, una exposició fotogràfica titulada “Les Veus: Elles tenen molt a dir”. La mostra és el resultat final d’un projecte que neix amb grup de noies joves d’entre 13 i 16 anys amb inquietuds diverses que giren al voltant del rol de la dona en aquesta societat.

Cadascuna de les fotografies de l’exposició representa un tema, com ara l’autoestima, els estereotips culturals, la violència de gènere, l’amor romàntic, la igualtat o la llibertat d’expressió.

Paral·lelament a la realització d’aquesta exposició s’han fet dinàmiques durant els darrers mesos per aprofundir els temes plantejats. L’objectiu ha estat treballar el pensament crític, conscienciar sobre la problemàtica de la igualtat de gènere i sensibilitzar les joves.

L’exposició “Les Veus: Elles tenen molt a dir” serà itinerant i s’instal·larà en diferents sales d’institucions públiques, centres educatius de la ciutat i d’altres, on pugui servir per fer reflexionar als joves sobre situacions similars treballades al projecte.

El projecte ha estat impulsat pel grup de dones joves participants i Joventut de la Paeria, amb la col·laboració del Casal Municipal de la Dona i la jove fotògrafa Ares Juclà.

El departament de Joventut dóna suport i assessora els joves en qüestions vinculades al gènere, de manera coordinada i transversal amb les àrees municipals vinculades en aquest tema, per fomentar la igualtat d’oportunitats, la sensibilització i la prevenció sobre la violència de gènere, etc.