Joan Reñé, a la UCE: ‘El canvi a l’Europa del segle XXI es diu Catalunya’

Avatar photo

El president de la Diputació ha intervingut en l’acte de clausura, presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat avui a l’acte de cloenda de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent, que ha tingut lloc al Liceu Renouvier.

A més de Reñé, a la cloenda hi han intervingut el president de la Generalitat, Quim Torra; Jordi Casassas, president de la UCE; i Joandomènec Ros, president de la Fundació UCE.

El president de la Diputació ha destacat el moment en què es troba en aquests instants el país i ha recordat que la Universitat Catalana d’Estiu va nàixer arran del moviment del maig del 1968. “A diferència d’aquell maig del 68, ara el canvi no ve de les presències filosòfiques del vell continent, ni surt de les universitats i els instituts de París. Cinquanta anys després, el canvi som nosaltres. El canvi a l’Europa del segle XXI es diu Catalunya”, ha dit el president de la Diputació de Lleida.

Així mateix, Reñé ha apuntat que, “fins fa ben pocs mesos, semblava impossible que es poguessin arribar a celebrar aquests cinquanta anys de la Universitat Catalana d’Estiu. Però, com diu el lema del cartell, citant Martí i Pol, ‘I, tanmateix, la remor persisteix’. “Certament persistim tossudament davant la situació de subordinació en què es troben la llengua catalana, la seva cultura i tot el país”, ha afegit.

Prèviament a l’acte de cloenda de la UCE, Reñé ha acompanyat el president Torra en l’ofrena floral que ha fet a la tomba de Pompeu Fabra, al cementiri de Prada de Conflent. Cal recordar que enguany se celebren els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català.

A la jornada anterior, Joan Reñé va ser un dels participants a la taula rodona ‘Patrimoni errant. A propòsit de Cuixà, les Avellanes i Sixena’, en què també van intervenir Jordi Casassas, catedràtic d’història contemporània i president de l’UCE; Xavier Barral i Altet, doctor en història de l’art i arqueologia per la Universitat de la Sorbona (París) i en l’actualitat catedràtic d’història de l’art i arqueologia a la Universitat de Rennes, a més d’haver estat director del Museu Nacional d’Art de Catalunya entre 1991 i 1994; i Robert Porta, director del monestir de les Avellanes.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Altafulla acull l’Open Multivoley amb sis pistes de vòlei i dues piscines de watervoley

Notícia següent

Crítiques veïnals davant l’anunci de l’aprovació de les bonificacions per a l’AP-7

Notícies relacionades