Jané assegura que Interior posarà “totes les facilitats” per aclarir la mort d’un atracador a Lleida

Afirma que "el primer interessat a aclarir els fets és el propi cos dels Mossos d'Esquadra"

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha assegurat que el Departament posarà totes les facilitats a la Justícia per aclarir les circumstàncies de la mort d’un atracador diumenge passat a Lleida quan fugia de la policia. L’home va morir pels trets que va disparar un mosso d’esquadra. Cal recordar que el jutjat va obrir dues causes: una per l’atracament a la benzinera del barri de Balàfia de Lleida i l’altra per la mort d’un dels dos implicats. Dijous el conseller ja va afirmar que els mossos van disparar en defensa pròpia després d’una persecució molt perillosa i que els atracadors, amb múltiples antecedents policials, anaven armats. Aquest dissabte ha insistit que faran el que calgui per aclarir els fets. “Totes les facilitats amb la Justícia, amb la Fiscalia i amb la divisió d’afers interns dels Mossos d’Esquadra per clarificar el que va passar, perquè malauradament en el marc d’una operació policial va morir una persona”, ha dit Jané, i ha insistit que “el primer interessat a aclarir els fets és el propi cos dels Mossos d’Esquadra”. Jané n’ha parlat des del Congrés de Bombers Voluntaris que s’ha fet a Lleida.

Recordem que el jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida va ordenar dimecres passat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’altre acusat d’assaltar una benzinera a Lleida que va ser detingut pels Mossos després d’accidentar-se amb la furgoneta robada amb què tots dos van fugir al barri de la Bordeta. Se l’acusa d’un delicte de robatori amb violència i intimidació. Segons la seva advocada, el detingut va negar que portés cap arma, ni ell ni el seu company, i va afegir que en el moment dels fets anaven beguts.

Una de les opcions que es podria confirmar els pròxims dies és que la Fiscalia demani una reconstrucció de la persecució policial per contractar les dues versions.