Ja a la venda les entrades per als espectacles de la 28a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”

27 companyies amateurs de Lleida pujaran a l’escenari del Teatre Municipal de l’Escorxador del 5 d’octubre al 15 de desembre

Aquest dijous es posen a la venda les entrades per als espectacles de la 28a edició de la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”. La Mostra arriba aquest any amb un augment de companyies amateurs i de propostes escèniques. I és que del 5 d’octubre al 15 de desembre un total de 27 companyies pujaran a l’escenari del Teatre Municipal de l’Escorxador.

Tipologia dels 27 grups presentats:

-Associacions culturals: Ateneu Popular de Ponent

-Grups de teatre aficionats: AEM-Belles Arts Teatre, Kalmusik, Quarta Paret, Muscuart, Encantaria Teatre, Agrupació Teatral TOAR, GR3, Ragatza’s i Teatre del Talion

-Grups de jubilats o pensionistes: Sake Teatre i Grup d’Assaig La Mercè

-Estudiantat de la UdL: Grup d’expressió corporal d’INEF, grup del Departament d’Anglès i Lingüística, Grup de dansa Contemporània de la UdL

-Escoles de dansa de la ciutat: Espai Dansa, Dancescape i Zona Making of

-Artistes de diferents disciplines que proven peces noves: La Pantomima, Berta Puigdemasa i Alba Mascarella, Mag Adriaco, Pallasso Tortelini

-Grups de centres educatius i/o AFA: Godots de FEDAC, Teatre de Motxilla de l’IES Guindàvols, AFA Escola Parc de l’Aigua

-Associacions veïnals: Bordeta Escènic, Taller de Teatre de Llívia

-Entitats del 3r sector: Fundació ILERSIS

Les dates de funcions seran del dissabte 5 d’octubre al diumenge 15 de desembre. En 2 casos es dobla funció, i la majoria seran en divendres, dissabte i diumenge, excepte un parell de dijous per voluntat dels propis grups.

Cal recordar que les entrades només es poden comprar a la taquilla del Teatre Municipal de l’Escorxador. L’horari és de dilluns a divendres (no festius) de 17.00 a 20.00 hores i dimarts i dijous de 10.30 a 12.30 hores. Funcions en caps de setmana i festius: una hora abans de la representació.

La imatge d’enguany és de Rut Alba de l’estudi Latipo (Rut Alba).

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono”, aparador de les creacions locals

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social. Qualsevol entitat o associació amb personalitat jurídica pròpia pot participar a la Mostra, sense distinció de disciplina escènica, format o qualsevol altre. L’únic requisit és que estiguin domiciliats a Lleida ciutat.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.

En l’edició de l’any passat van participar 17 companyies que van portar els seus espectacles al Teatre Municipal de l’Escorxador entre el mes d’octubre i el de desembre.