Gairebé 14.000 infants lleidatans rebran classes d’educació viària aquest curs escolar

Els nens i nenes formen part dels 62 centres educatius de la ciutat que s’han inscrit en el programa municipal

Un total de 13.964 nens i nenes de Lleida de 62 centres educatius rebran aquest curs educació viària dins i fora de l’aula, gràcies al programa escolar d’educació viària 2018-2019 de la Guàrdia Urbana. Aquestes previsions superen el nombre d’alumnes i de centres respecte al darrer exercici, en el qual van participar 12.149 infants i 59 col·legis.

Una de les activitats que tenen més bona rebuda és el Parc Infantil de Trànsit, situat al Turó de Gardeny, on els menors fan de vianants, van amb bici i condueixen karts. Només aquest parc, organitzat per l’equip d’educació viària de la Guàrdia Urbana, acollirà 2.680 nens i nenes de Lleida provinents de 33 centres educatius.

Altres activitats que es duen a terme fora de l’aula són visites a la caserna de la Guàrdia Urbana, a escoles bressol i ludoteques, cursos pràctics de seguretat amb motocicletes i l’espectacle “Canvi de marxa” a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, entre d’altres. El Parc de Transit també s’instal·larà en diferents certàmens firals i esdeveniments festius de caràcter infantil com la Festa de Tornada a l’Escola del Club Banyetes, el Cucalòcum, la Matinal Familiar Solidària i la festa del Posa’t la Gorra.

Totes aquestes activitats pràctiques fora de l’aula, que se sumen a les que es fan dins dels centres d’educació primària i secundària, tenen l’objectiu de conèixer les normes de circulació, adquirir hàbits de comportament correctes en l’ús de les vies públiques urbanes i interurbanes, utilitzar adequadament els transports públics i col·lectius, identificar i conèixer el funcionament de la bicicleta, conèixer i respectar les normes i els senyals de trànsit, etc.