Formació al personal municipal sobre la diversitat sexual i de gènere

Avatar photo

Les sessions ja s’han impartit als treballadors/es de l’OMAC, les Ludoteques Municipals i l’EMBA i de l’àrea de benestar social –que l’han rebut avui-, i continuaran el 2019 per capacitar i oferir coneixements sobre aquest àmbit als professionals municipals

L’Ajuntament de Lleida imparteix formació al personal municipal entorn a la diversitat sexual i de gènere. Fins ara, l’ha rebut personal de les Regidories d’Educació, de Participació i de Polítiques per als Drets de les Persones. Concretament, han estat els treballadors/es de les Ludoteques Municipals i de l’Escola Municipal d’Art Leandre Cristòfol; el personal de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana i de l’àrea de benestar social, amb més de 150 persones entre la sessió que s’ha fet avui i la que faran el 19 de setembre, també amb el departament de Joventut.

Aquest 2019 està previst fer accions de formació amb la Guàrdia Urbana i l’Institut Municipal d’Educació, donant continuïtat a la línia iniciada el 2018 i amb l’objectiu d’arribar al conjunt de treballadors de l’administració local. Les jornades formatives pretenen capacitar i oferir als professionals municipals els coneixements necessaris sobre la matèria per aplicar-los en el seu àmbit de treball.

Llei 21/2014

El 10 d’octubre del 2014 es va aprovar la llei 21/2014, de drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La llei preveu en el seu article 6.i vetllar per la formació adequada i la capacitació dels professionals. Altrament, en el seu article 10, formació i sensibilització, defineix que les administracions públiques de Catalunya han de garantir la formació i la sensibilització adequada dels professionals que fan tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació en els diferents àmbits. És a dir, afecta les diferents àrees, com de la salut, l’educació, el món laboral, els serveis socials, la justícia i els cossos de seguretat, l’esport i el lleure, i la comunicació i la formació del personal, tant funcionari com laboral, no transferit d’altres administracions públiques, per mitjà de convenis de col·laboració o altres instruments.

SAI

L’article 9 de la Llei 21/2014 estableix que l’Òrgan coordinador de les Polítiques LGBTI ha d’oferir un Servei d’Atenció Integral per a atendre les persones que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere. L’Ajuntament de Lleida ha signat un conveni de col·laboració amb Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, assumint les competències i per l’obertura del SAI (Servei d’Atenció Integral), què porta en funcionament un parell de mesos i on s’han atès diferents persones del col·lectiu LGTBIQ+ de Lleida.

Sensibilització en temes LGTBIQ+

Pel que a la sensibilització en temes LGTBIQ+ i prevenció de la LGTBI-Fòbia, l’Ajuntament de Lleida compta amb el Consell Municipal per als drets de les persones Lgtbiq+ i contra la Lgtbifòbia. S’han dut a terme vàries accions, com els projectes finançats a la convocatòria de subvencions per a projectes de sensibilització entorn al foment dels Drets Humans, la igualtat i la diversitat, la campanya de sensibilització pel drets de les persones LGTBIQ+ en el món de l’esport “Amb orgull. Per un esport inclusiu” o la col·laboració en els actes del dia de l’orgull LGTBIQ +, 28 de juny, a Lleida. També s’ha participat en “ Sensibilitzem en la diversitat sexual i de gènere” de l’Associació Colors de Ponent, entre altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

UGT i CCOO convoquen l’AEQT a una reunió d’urgència sobre l’accident mortal a la Pobla de Mafumet

Notícia següent

La Paeria millora els recursos disponibles per les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat

Notícies relacionades