Exposició al Pati de la Paeria sobre la realitat i els prejudicis que envolten les persones sense sostre

“Viuen al carrer perquè volen?”, del fotògraf Juan Lemus, està organitzada per Arrels Fundació i l’Ajuntament de Lleida i es pot visitar fins el 16 de juny

El Pati del Palau de la Paeria acull l’exposició ”Viuen al carrer perquè volen?”, del fotògraf Juan Lemus, que es pot visitar fins el 16 de juny. La mostra, organitzada per Arrels Fundació i l’Ajuntament de Lleida, acosta al visitant la realitat invisible de les persones que viuen al ras i els prejudicis que envolten aquesta problemàtica. La proposta pretén fer arribar que trencar aquests prejudicis significa entendre la seva complexitat, descobrir que res és blanc o negre, que a les decisions individuals se sumen altres factors de la societat i que tothom pot col·laborar per fer possible #ningúdormintalcarrer. El primer pas és canviar la mirada.

L’exposició, formada per 33 fotografies, planteja i reflexa la situació de les persones sense sostre, on hi predomina el retrat. Fa reflexionar sobre algunes preguntes com: Les persones que viuen al carrer no volen res, són alcohòliques, violentes, viuen així perquè volen… O potser no? Què sabem realment sobre les persones sense llar? I encara més: allò que sabem està fonamentat en mites i prejudicis?

Arrels Fundació és una fundació privada que des del 1987 atén persones sense llar de la ciutat de Barcelona. Ofereix allotjament, alimentació i atenció social i sanitària a més de 1.900 persones l’any.