Entitats i partits recorden les víctimes del Liceu Escolar

La Paeria retrà un homenatge institucional el dilluns amb la presència d’exalumnes de l’escola

Diversos partits i entitats ciutadanes han recordat aquest dissabte les víctimes del bombardeig del Liceu Escolar durant la Guerra Civil, en complir-se l’efemèride de tan tràgic episodi en el qual van morir més de 250 persones, 50 d’elles, alumnes del centre, el 2 de novembre de 1937. Aquestes manifestacions d’homenatge han tingut lloc davant l’escultura ‘Memòria, dignitat i vida’, instal·lada a l’avinguda Blondel, en el lloc on hi havia l’edifici del centre escolar, fundat per Frederic Godàs.

Un d’aquests actes ha estat promogut per l’Ateneu la Baula durant la tarda, al qual han assistit diversos regidors de l’Ajuntament de Lleida. Un cop finalitzada l’ofrena, hi ha hagut una ruta guiada pels espais del bombardeig del Dia de les Ànimes, què ha estat comentada per Marc Macià.

Prèviament, durant el matí, el mateix Ateneu ha organitzat al seu estatge social la xerrada ‘La lluita per la memòria a Gernika’, dins del cicle d’activitats Memòria 2-N.

Per la seva part, l’Ajuntament de Lleida retrà un homenatge institucional a les víctimes del bombardeig del Liceu Escolar el pròxim dilluns. Un acte que presidirà l’alcalde Miquel Pueyo, a dos quarts de 7 de la tarda, i en el qual està previst la participació d’exalumnes del Liceu Escolar, familiars del mestre Frederic Godàs i supervivents dels bombardejos.