Els veïns de la Mariola graven un vídeoclip per reivindicar el paper de la dona

El Pla Integral Mariola i el Pla de Desenvolupament Comunitari han promogut amb entitats del barri l’enregistrament “Mariola és nom de dona” amb motiu del Dia Internacional de la Dona

0
485

Veïns i veïnes del barri de la Mariola han participat aquest dimarts en l’enregistrament del videoclip “Mariola és nom de dona” a ritme del garrotí. La iniciativa s’ha impulsat a través del Pla Integral Mariola i el Pla de Desenvolupament Comunitari de la zona amb motiu del Dia Internacional de la Dona. El projecte neix de la voluntat d’aprofitar el garrotí, cançó popular de Lleida, per reivindicar el paper de la dona, així com del propi barri.

En aquest projectes s’ha elaborat un garrotí “en femení”, amb contingut entorn de la dona i el seu apoderament. Una desena d’entitats i associacions del barri han col·laborat en el videoclip: IES Templers, joves del PFI, l’Escola d’adults, el Centre Cívic Mariola i l’Associació de Veïns de La Mariola, entre d’altres.

Els participants s’han preparat una o dos estrofes abans de la gravació. El vídeo ha anat a càrrec de “Replay Serveis Audiovisuals” i “Er Taqueta”, grup lleidatà de rumba i garrotins, s’ha encarregat de la música. El garrotí promou el mestissatge entre cultures i és una música fàcil i divertida que es caracteritza pel seu contingut irònic.

L’enregistrament del vídeo s’ha fet aquest matí a diferents localitzacions del Turó de Gardeny.

FER UN COMENTARI