Els tallers de formació de salut bucodental s’amplien a les escoles bressol

Dins de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i el centre Branemark, que ja ha permès fer gairebé un centenar de xerrades a centres de Primària de Lleida

0
306

L’Ajuntament de Lleida i el centre Branemark Lleida amplien el seu projecte de col·laboració per millorar la salut bucodental dels infants de la ciutat, que es va iniciar fa 8 anys i que ha permès dur a terme gairebé un centenar de xerrades a diferents escoles de la ciutat. Aquest curs 2018-19, el programa s’amplia amb tres accions gratuïtes per als centres educatius.

Per una banda, s’ampliaran els tallers formatius a l’àmbit de les escoles bressol, destinats a les famílies i els docents dels nens de 0 a 3 anys, amb l’objectiu de donar-los-hi a conèixer els procediments d’odontologia del nadó necessaris perquè els infants tinguin una bona salut bucodental. Aquests tallers s’iniciaran al mes de desembre, oberts a totes les escoles bressol de la ciutat, tant públiques com privades, i tindran una durada d’una hora.

Una altra de les accions incloses en aquesta col·laboració entre la Paeria i Branemark serà l’inici un programa pioner de tutorització en tres escoles on s’implementarà un protocol de prevenció contra la càries. Es du a terme amb els alumnes de primer de Primària dels centres Pinyana, Episcopal i Arabell.

El projecte consisteix en facilitar a les escoles raspalls de dents perquè els infants es puguin raspallar en l’horari de menjador al mateix centre educatiu. Es farà un estudi dels factors de risc i de prevenció basat en el protocol CAMBRA (Caries Management by Risk Assesment) dels infants a les escoles, s’establiran unes pautes de tècniques de raspallat, de fluorització i d’hàbits alimentaris i es portarà a terme un seguiment de tots els infants que hi participen. Cada tres mesos Branemark s’encarregarà de renovar els raspalls i els seus tècnics impartiran tallers sobre bons hàbits de salut bucodental, alimentació i tècniques de raspallat en aquests tres centres.

La tercera de les accions previstes són les visites escolars guiades al centre Branemark, en les quals podran participar totes les escoles que ho desitgin. S’iniciaran el pròxim dia 15 amb la visita del col·legi Santa Anna i permetran als nens i nenes que hi participin descobrir de primera mà la feina dels dentistes i com han de vetllar per la salut de les seves dents. Durant la visita, els nens i nenes també participaran en taller sobre tècniques de raspallat i bons hàbits alimentaris.

FER UN COMENTARI